Επιστρέφει ως ηλεκτρικό το Honda NSX;

Επιστρέφει ως ηλεκτρικό το Honda NSX;

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν το Honda NSX να επιστρέφει στην αγορά ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό σούπερκαρ το 2026.

Honda NSX

Τον περασμένο Απρίλιο η ιαπωνική φίρμα έριξε τίτλους τέλους στη δεύτερη γενιά του Honda NSX, με την έκδοση Type S που παράχθηκε σε μόλις 350 κομμάτια. Λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του μοντέλου, ο αντιπρόεδρος της Acura, Jon Ikeda, δήλωσε ότι το ιαπωνικό σούπερκαρ, θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον ως ηλεκτρικό.

Πέρασαν αρκετοί μήνες χωρίς να έχουμε ακούσει κάτι νεότερο γύρω από το μέλλον του σούπερκαρ. Πριν από λίγες μέρες όμως, μιλώντας στο περιοδικό Nikkei Asia, ο Ιkeda «φούντωσε» για άλλη μια φορά τις φήμες για ηλεκτρική επιστροφή του NSX.

«Bάζω στοίχημα ότι θα είναι ηλεκτρικό και δε θα είναι φτιαγμένο απλά να επιταχύνει γρήγορα σε ευθεία» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι αυτός που θα δώσει το πράσινο φως για την τρίτη γενιά του NSX είναι ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe.

Honda NSX

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Nikkei Asia πάντως, το νέο NSX αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026, λίγο μετά το ντεμπούτο της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας που εξελίσσουν μαζί η Honda και η General Motors και θα ονομάζεται «e: ​​Architecture».

Τέλος, θυμίζουμε ότι η Honda έχει υποσχεθεί ότι από το 2040 θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, αποχαιρετώντας μια για πάντα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube