Honda NSX: Έρχεται έκδοση Type R;

Honda NSX: Έρχεται έκδοση Type R;

Η Honda δεν εγκαταλείπει το ταχύτερο μοντέλο της γκάμας της.

Το Honda NSX (Acura NSX στις ΗΠΑ) μπορεί να μετρά 4 χρόνια στην αγορά καθώς πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το 2016, όμως οι τελευταίες φήμες από την Ιαπωνία αναφέρουν πως η Honda ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα του με έκδοση Type R και ανοιχτή έκδοση Spider!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Honda NSX εναντίον του αγωνιστικού NSX GT3 Evo [video]

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιαπωνική σελίδα Best Car, το Honda NSX Type R θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2021 και θα χρησιμοποιεί το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης με twin-turbo V6 3,5 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η απόδοση θα είναι αυξημένη και θα φτάνει κοντά στους 650 PS σε σύγκριση με τους 580 PS της σημερινής έκδοσης παραγωγής, έχοντας ως αποτέλεσμα βελτιωμένες επιδόσεις.

Το NSX Type R αναμένεται να έχει επίσης πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα στα πρότυπα του αγωνιστικού NSX GT3, ισχυρότερα φρένα και νέα ρύθμιση της ανάρτησης.

Όσο για το NSX Spider, αναμένεται το Δεκέμβριο του 2021 και προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν θα έχει μεταλλική ή υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή. Να θυμίσουμε πως το 2012, ένα πρωτότυπο NSX Roadster έπαιξε στην ταινία The Avengers με τον Tony Stark (Ironman) πίσω από το τιμόνι.

[Πηγή: Best Car μέσω CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube