Honda και Sony φέρνουν τρία νέα EV από το 2025

Honda και Sony φέρνουν τρία νέα EV από το 2025

Η κοινοπραξία Sony Honda Mobility φαίνεται πως είναι έτοιμη να λανσάρει στην αγορά τρία νέα, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 και εξής.

Sony Honda Mobility

Honda και Sony έχουν βάλει μπρος τις μηχανές τους και είναι έτοιμες να φέρουν στην αγορά τρία ολοκαίνουργια ηλεκτρικά μοντέλα, αρχής γενομένης από το 2025.

H σύμπραξη ενός τεχνολογικού κολοσσού με έναν παραδοσιακό και αξιόλογο κατασκευαστή αυτοκινήτων δημιούργησε την κοινοπραξία Sony Honda Mobility. Η αρχή έγινε με την Afeela, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα κυκλοφορήσει το 2025. Το όνομα παραπέμπει στο «feel», συναίσθημα, που είναι και το κέντρο ολόκληρης της εμπειρίας. Στόχος άλλωστε της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι η «κίνηση των ανθρώπων μέσω της επιδίωξης της καινοτομίας με διαφορετικές εμπνεύσεις». Για να συμβεί αυτό, η Sony θα διαθέσει τις τεχνολογίες αιχμής της και η Honda, την γνώση αλλά και το πάθος της γύρω από το αυτοκίνητο.

Honda και Sony μέσω της κοινοπραξίας τους, ετοιμάζονται να λανσάρουν τρία προηγμένα τεχνολογικά EV, αρχής γενομένης από το 2025

Sony Honda Mobility

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Afeela διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες. Έκαστος αποδίδει ισχύ 245 PS, οπότε συνδυαστικά πρόκειται για ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο 490 PS. Η μπαταρία των 91 kWh θα μπορεί να φορτίσει με συνεχές ρεύμα έως και 150 kW, ενώ η φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος θα περιορίζεται στα 11 kW.

Το μοντέλο προπαραγωγής διαθέτει 45 αισθητήρες, 8 κάμερες και τα τσιπ της Qualcomm φέρεται να παρέχουν την ικανότητα επεξεργασίας για την υποστήριξη της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο οδηγός δεν θα πρέπει να εφησυχάζει, αλλά να παίρνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Sony Honda Mobility Afeela

Μετά την Afeela, η Sony Honda Mobility θα λανσάρει ένα SUV το 2027 και ένα λιγότερο ακριβό μικρό μοντέλο το 2028 ή αργότερα, σύμφωνα με το Nikkei Asia. Κοινή συνισταμένη και στα τρία αυτά μοντέλα, το γεγονός ότι θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Το τελευταίο από αυτά λέγεται πως θα μοιράζεται εξαρτήματα με τα ηλεκτρικά που αναπτύσσει o Ιάπωνας κατασκευαστής, ώστε να διατηρήσει τις τιμές του σε προσιτά επίπεδα. Όσον αφορά το SUV, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή σχεδόν καμία πληροφορία. Πιθανότατα όμως θα μοιάζει με το το concept Vision-S 02.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube