Hennessey Project Deep Space: Ηλεκτρικό με 2.400 PS και 1.000 km αυτονομίας

Hennessey Project Deep Space: Ηλεκτρικό με 2.400 PS και 1.000 km αυτονομίας

Το Hennessey Project Deep Space είναι ένα 6τροχο ηλεκτρικό όχημα με 2.400 PS και 1.000 km αυτονομίας. Θα δει τα φώτα της δημοσιότητας για πρώτη φορά το 2024, με την τιμή του να ξεπερνά τα €2 εκατ.

Hennessey Project Deep Space

Η Hennessey αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το εντυπωσιακό Project Deep Space. To 6τροχο ηλεκτρικό GT θα έχει μήκος περίπου 6,0 m και θα είναι το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση 4θέσιο όχημα από στάση μέχρι τα 320 km/h. Η Hennessey ήδη εργάζεται στο πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο θα λανσαριστεί το 2026. Ενώ συνολικά προγραμματίζει να κατασκευάσει μόλις 105 κομμάτια.

Μιλώντας στο Autocar, κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, το αφεντικό της εταιρείας, ο John Hennessey ανέφερε ότι θέλει εδώ και χρόνια να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά αντιμετώπιζε δυσκολίες με το βάρος των μπαταριών. «Δεν γίνεται ένα σπόρτσκαρ ή ένα hypercar να ζυγίζει πάνω από 2.000 kg, έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα 4θέσιο GT», πρόσθεσε ο Hennessey. 

Η συνολική ισχύς στην οποία στοχεύει το Hennessey Deep Space ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι άνθρωποι της εταιρίας όμως θεωρούν λογικό με τα σημερινά δεδομένα έκαστος ηλεκτροκινητήρας για κάθε τροχό να αποδίδει περί τους 400 PS. Παράλληλα, στόχος της Henessey είναι το Project Deep Space να διαθέτει 1.000 km αυτονομίας.

Hennessey Project Deep Space

Όσο για τη καμπίνα του, θα κινείται στα ίδια επίπεδα πολυτέλειας με ένα ιδιωτικό τζέτ, έχοντας μια ιδιαίτερη διαμόρφωση τεσσάρων θέσεων, σε τρεις διαδοχικές σειρές. Ο οδηγός, όπως και ο τελευταίος επιβάτης, κάθονται μόνοι τους, ενώ η μεσαία σειρά διαθέτει δύο καθίσματα. 

Ο Hennessey μάλιστα δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει ως ένα «σύγχρονο αντίστοιχο της Bugatti Royale». Ένα μοντέλο με αυτονομία «μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο υπάρχει». Μάλιστα, το πρώτο αντίτυπο έχει ήδη πωληθεί, σε κάποιον ο οποίος έχει ήδη στην κατοχή του ένα Venom F5.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube