H Toyota ανακοινώνει το νέο Aygo X

H Toyota ανακοινώνει το νέο Aygo X

Το προσεχές Aygo θα είναι ένα «αστικό crossover», ως εκ τούτου η Toyota πρόσθεσε ένα «X» στο τέλος του ονόματός του.

Toyota Augo X

Το επόμενο Aygo θα ταξινομηθεί στην γκάμα των Ιαπώνων ως «X»! Η Toyota μόλις ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του μικρού αυτοκινήτου πόλης θα ονομάζεται όντως Aygo X, το οποίο προφέρεται «cross». Γιατί αυτό το γράμμα επιπλέον; Διότι το αυτοκίνητο θα είναι ένα «αστικό crossover». Όπως προανήγγειλε το πρωτότυπο λοιπόν, το Aygo πάει με τη μόδα των SUV.

Αυτή η γενιά, η τρίτη, είναι η πρώτη που εξελίχτηκε εξ ολοκλήρου από την Toyota, καθώς το Groupe PSA τερμάτισε τη συνεργασία του με τους Ιάπωνες και δεν θα διαθέτει πλέον στην γκάμα του νέα Citroën C1 και Peugeot 108. Ο γαλλικός όμιλος θεώρησε ότι τα μίνι δεν ήταν πλέον κερδοφόρα.

Αντίθετα, η Toyota δεν ήθελε να εγκαταλείψει την αγορά των μικρών αυτοκινήτων πόλης, πιστεύοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει η δέουσα ζήτηση γι’ αυτό το είδος οχήματος προκειμένου ένα τέτοιο πρότζεκτ να είναι κερδοφόρο. Αυτή της η πεποίθηση εκπορεύεται από τη μεγάλη επιτυχία που είχε το Aygo δεύτερης γενιάς στην Ευρώπη. Με αυτό κατά νου, η Toyota είναι σίγουρη ότι το όνομα «Aygo» αντιπροσωπεύει μια υπολογίσιμη μερίδα πελατών, αλλά και ένα πρότζεκτ που θα επωφεληθεί από τον ασθενέστερο ανταγωνισμό.

Η ιαπωνική φίρμα είναι επίσης πρόθυμη να διατηρήσει αυτό το επίπεδο εισόδου στην γκάμα της, ειδικά από τη στιγμή που το νέο Yaris πωλείται ως υβριδικό, με τιμή πάνω από €20.000 . Το Aygo x θα παραμείνει έτσι η πύλη εισόδου για την Toyota, διατηρώντας κάτω από το καπό του μια κλασική μονάδα βενζίνης. Και θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στην Τσεχία, σε μια νέα πλατφόρμα προερχόμενη από το Yaris.

Το Aygo x θα παρουσιαστεί επίσημα το προσεχή μήνα, τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube