Toyota Aygo X Prologue: Ένα crossover τσέπης [video]

Toyota Aygo X Prologue: Ένα crossover τσέπης [video]

Η Toyota μας παρουσιάζει το όραμά της για την κατηγορία A-Segment με το πρωτότυπο Aygo X Prologue.

Η Toyota παρουσίασε σήμερα το Aygo X Prologue με το οποίο μας προετοιμάζει για την επόμενη γενιά του A-Segment μοντέλου της που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. 

Το πρωτότυπο είναι μια δημιουργία του σχεδιαστικού κέντρου ED² της Toyota στην Ευρώπη, υπό την επίβλεψη του Ian Cartabiano, και σχεδιάστηκε για το ευρωπαϊκό κοινό. Στόχος ήταν να δημιουργήσουν ένα μικρό όχημα με χαρακτήρα, φέρνοντας περισσότερο στυλ στη μικρότερη κατηγορία.

Toyota Aygo

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Aygo X Prologue είναι αναμφίβολα οι αναλογίες του, χάρη στους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, τους μικρούς προβόλους και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Έτσι, παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις το μοντέλο παραπέμπει σε crossover, ενώ διατηρεί πεντάθυρο αμάξωμα.

Στη μάσκα ξεχωρίζουν τα ψηλά τοποθετημένα φώτα LED που ενώνονται μεταξύ τους, η απουσία γρίλιας και η μεγάλη εσοχή στον προφυλακτήα που ενσωματώνει εξάγωνους προβολείς. Τα φουσκωμένα φτερά, το μυώδες προφίλ, η διχρωμία του αμαξώματος, τα μαύρα κολωνάκια, οι μπάρες οροφής και τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους ενισχύουν την περιπετειώδη εμφάνιση.

Toyota Aygo X Prologue

Τα πίσω φώτα αγκαλιάζουν το μεγάλο πίσω παρμπρίζ που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των Aygo, ενώ και αυτά ενώνονται μεταξύ τους με μια λωρίδα LED. Ο προφυλακτήρας ενσωματώνει διακριτικό διαχύτη και ακολουθεί τα γραφικά της σημερινής γενιάς Aygo με πιο έντονες καμπύλες.

Το πρωτότυπο διαθέτει κάμερες πάνω στους καθρέφτες για να απαθανατίζουν στιγμές περιπέτειας, στην ουρά υπάρχει μια ανακλινόμενη βάση για ποδήλατα ενώ οι μπάρες οροφής προσφέρουν επιπλέον χώρο αποσκευών.

Η Toyota δεν δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό, όμως τόνισε πως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι μεγάλοι τροχοί χαρίζουν υψηλότερη θέση οδήγησης με καλύτερη ορατότητα.

Toyota Aygo X Prologue

Με το νέο Aygo, η Toyota έχει στόχο να φέρει την επανάσταση στην κατηγορία οχημάτων πόλης, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές την εγκαταλείπουν λόγω του αυξημένου κόστους εξέλιξης και του μικρού περιθώριου κέρδους. Η δέσμευση της Toyota να παραμείνει στην κατηγορία έχει να κάνει και με τον χαμηλό μέσο όρο εκπομπών CO2 της γκάμας της, που της επιτρέπει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο πόλης με θερμικό μοτέρ σε προσιτή τιμή λόγω μη-εξηλεκτρισμού.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η τρίτη γενιά του Toyota Aygo που θα παράγεται στο εργοστάσιο Kolín στην Τσεχία θα βασίζεται σε μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας GA-B του νέου Yaris, ενώ κάτω από το καπό είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δούμε τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λιτρου. Αισθητικά, το μοντέλο θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο αν και ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως οι ζάντες, τα φώτα, οι καθρέφτες και οι χειρολαβές στις πόρτες θα αντικατασταθούν από πιο συμβατικές λύσεις για την παραγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωρίζουμε πιο κοντά στην εμπορική πρεμιέρα του νέου Aygo που αναμένεται το 2022. Πάντως αν κρίνουμε από την ονομασία που επέλεξε η Toyota για τις επίσημες φωτογραφίες, το νέο μίνι θα κυκλοφορήσει ως Aygo Cross.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube