H Suzuki ετοιμάζεται να λανσάρει 7θέσιο υβριδικό SUV

H Suzuki ετοιμάζεται να λανσάρει 7θέσιο υβριδικό SUV

H Suzuki έχει μία μακρά σχέση αγάπης με τα SUV, διαθέτοντας αρκετά μοντέλα ελευθέρου χρόνου στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της.

Suzuki Grand Vitara

Η Suzuki, όχι μόνο δεν εφησυχάζεται με επιτυχία των SUV μοντέλων της σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά της Ινδίας (για αρχή) ένα 7θέσιο, υβριδικό SUV.

To πόνημα της Suzuki, γνωστό με το όνομα Y17 αναμένεται να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το S-Cross και το Grand Vitara, τουτέστιν μηκός 4.345 mm. Το μεγαλύτερο όμως μεταξόνιό του (ακόμα δεν ξέρουμε το μήκος) θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και μία τρίτη σειρά καθισμάτων, καθιστώντας το έτσι ικανό να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες. Η πρώτη του εμφάνιση στις αγορές αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Το 7θέσιο, υβριδικό SUV της Suzuki αναμένεται να ντεμπουτάρει το 2025, με το μικρό SUV να παίρνει τη σκυτάλη το 2026 ή το 2027

Suzuki Grand Vitara

Οι εκπλήξεις όμως από την Suzuki δεν σταματούν εδώ, καθώς οι Ιάπωνες, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία εργάζονται ήδη πάνω στην ανάπτυξη και ενός μικρού SUV, μήκους κάτω από τα τέσσερα μέτρα (3.995 mm για να είμαστε ακριβείς). Το εν λόγω μοντέλο, με την κωδική ονομασία Υ43 εικάζεται πως θα έρθει στην αγορά το 2026 ή το 2027, όντας ένας σοβαρός αντίπαλός των Hyundai Exter, Tata Punch, αλλά και του επερχόμενου Kia Clavis.

Όπως πολλάκις έχουν αναφέρει οι άνθρωποι της εταιρείας, η αγορά της Ινδίας αποτελεί ένα πολύ κερδοφόρο έδαφος για την Suzuki. Στο πλαίσιο αυτό, ο Hisashi Takeuchi, διευθύνων σύμβουλος της Maruti Suzuki India, παραδέχτηκε πως η φίρμα δεν διαθέτει επαρκή αριθμό SUV για τις ανάγκες της αγοράς, θεωρώντας πως υπάρχουν κενά τα οποία η εταιρεία μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Μιλώντας στην Autocar India αποκάλυψε: «Αν ένας πελάτης θέλει μεγαλύτερα SUV, θα ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του. Εάν θέλουν ένα αυτοκίνητο τριών σειρών, θα το προσφέρουμε στους πελάτες μας. Θα φέρουμε ακόμα και ορισμένα πιο μικρά SUV. To σίγουρο είναι πως η γκάμα μας θα επεκταθεί».

Suzuki Grand Vitara

Η τρέχουσα γκάμα της Suzuki, αναφορικά με τα SUV στην Ινδία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Brezza, Fronx, Grand Vitara και το πεντάθυρο Jimny.  Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε επίσημα ότι η έκδοση παραγωγής του concept eVX θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2025 με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, προσθέτοντας ένα ακόμη μέλος στην ευρεία οικογένεια των SUV της φίρμας.

Στόχος της Suzuki είναι να μπορέσει να φτάσει το μερίδιο της στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων στην Ινδία στο 50%, από το περίπου 40% που διαθέτει σήμερα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν φιλόδοξο στόχο. Όμως η εταιρεία, με την διεύρυνση της γκάμας των αυτοκινήτων ελευθέρου χρόνου φιλοδοξεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερους πελάτες.

Μένει επίσης να φανεί αν τα επερχόμενα SUV των Ιαπώνων εξαχθούν και σε άλλες αγορές, πέραν της ινδικής.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube