Tata Punch: Το SUV των €6.000

Tata Punch: Το SUV των €6.000

Το πρώτο ελευθέρου χρόνου όχημα της Tata είναι κόμπακτ διαστάσεων, μοντέρνο σε εμφάνιση και προσιτό στην κτήση του. Προορίζεται όμως αποκλειστικά για τις ανάγκες της ινδικής αγοράς.

Η Tata παρουσίασε επίσημα σήμερα το Punch, το πρώτο μικρό crossover/SUV στη γκάμας της με στόχο να αντιμετωπίσει το συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό στην ινδική αγορά των μικρών, «χωμάτινων», προσιτών μοντέλων τύπου Hyundai Casper, Suzuki Ignis, Renault Kwid και Mahindra Kuv100.

Το Punch αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του πρωτότυπου «Impact 2.0» και γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία των σχεδιαστικών κέντρων της φίρμας στην Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Η κατασκευή του ωστόσο θα γίνεται αποκλειστικά στα εργοστάσια της Tata στην Ινδία.

tata

Το μήκος του αμαξώματος φθάνει τα 3.827 mm (2.445 mm μεταξόνιο) και πατάει πάνω σε τροχούς 15 ή προαιρετικά 16 ιντσών. Παρότι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, το Punch, προσφέρει αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες με τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής να ανέρχονται στις 20,3 & 37,6 μοίρες αντίστοιχα, ενώ δύναται να διαβεί και υδάτινα περάσματα βάθους 370 mm. Ότι πρέπει δηλαδή για τους ινδικούς δρόμους και όχι μόνο…

Για την κίνηση του νέου Tata Punch φροντίζει ένας ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος κινητήρας 1,2 lt με 86 ίππους με 113 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο σασμάν ή εναλλακτικά με ένα 5άρι αυτόματο. 

tata

Η βασική έκδοση του Punch εκκινεί όπως προαναφέραμε από τα €6.249, με το πλουσιότερο εξοπλιστικό πακέτο (Creative) να προσφέρει 7άρα οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, LED φώτα ημέρας, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου και πολλές ακόμα ηλεκτρικές ευκολίες στην τιμή των €10.700.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube