Νέο Hyundai Exter, ένα πραγματικό μίνι SUV [video]

Νέο Hyundai Exter, ένα πραγματικό μίνι SUV [video]

Σχεδιασμένο κυρίως για την Ινδία, το νέο Hyundai Exter έχει μήκος λιγότερο από τέσσερα μέτρα και έχει πολύ διαφορετικό σχεδιασμό από τα άλλα μοντέλα της μάρκας.

Hyundai Exter

To Hyundai Exter, A-SUV; Στην γκάμα των μικρών SUV της Hyundai, γνωρίζουμε καλά το Kona που μόλις πέρασε σε μια εντελώς νέα γενιά. Με μήκος 4,35 m, το κορεατικό B-SUV είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα στην κατηγορία των αστικών SUV. Μεγάλωσε δε, για να κάνει χώρο στο Bayon που με μήκος 4,18 m αποτελεί πλέον από άποψη μεγέθους το βασικό SUV της Hyundai.

Το νέο Hyundai Exter φορά μοτέρ 1.2 βενζίνης ή CNG με 82 PS που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο

Εκτός Ευρώπης όμως, ο Κορεάτης κατασκευαστής προσφέρει ακόμη πιο μικρά μοντέλα. Το πρόσφατο Venue σχεδιασμένο για τις αναδυόμενες αγορές, για παράδειγμα, έχει μήκος μόλις 4,04 m. Και το Hyundai Exter που μόλις παρουσίασε η κορεατική φίρμα θα είναι ακόμη μικρότερο: Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Autocar India, δεν θα ξεπερνά τα 3,8 m.

Hyundai Exter, ένα πραγματικό μίνι SUV

Σαφώς και υπάρχει λόγος που η Hyundai αποκλιμακώνει το μέγεθος των αστικών SUV της. Το νέο crossover, το Hyundai Exter, σχεδιάστηκε κυρίως για την Ινδία. Όπου και θα αντιπαρατεθεί με μοντέλα όπως στο Suzuki Ignis και το Tata Punch, ιδιαίτερα δημοφιλή σε αυτή την τόσο σημαντική αγορά για τους κατασκευαστές. 

Με πολύ διαφορετικό στιλ από τα μοντέλα Hyundai που γνωρίζουμε στη Γηραιά Ήπειρο, κρύβει κάτω από το καπό έναν μικρό 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και απόδοσης 83 ίππων. Ένας ακόμη κινητήρας με την ίδια χωρητικότητα θα είναι διαθέσιμος με καύσιμο φυσικό αέριο.

Hyundai Exter, ένα πραγματικό μίνι SUV

Εάν και κάποια από τα μικρά μοντέλα που πωλούνται στην Ινδία διατίθενται και στην Ευρώπη, παραμένει προς το παρόν άγνωστο εάν η κορεατική εταιρεία σχεδιάζει να τοποθετήσει το Hyundai Exter στην ευρωπαϊκή γκάμα της. Αλλά μάλλον κάτι τέτοιο είναι απίθανο, καθώς γνωρίζουμε ότι το πρόσφατα ανασχεδιασμένο i10 αποτελεί αυτή τη στιγμή το βασικό μοντέλο της παραπάνω γκάμας. Και ότι το Exter πιθανότατα δεν έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και ρύπανσης της Γηραιάς Ηπείρου, σαφώς πιο αυστηρά από αυτά της Ινδίας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube