H Renault ετοιμάζει την επιστροφή των R5 και 4L. Σε ηλεκτρικά!

H Renault ετοιμάζει την επιστροφή των R5 και 4L. Σε ηλεκτρικά!

Μεταξύ των πρότζεκτ που δρομολόγησε ο νέος CEO της Renault, θα υπάρχουν και σύγχρονες εκδόσεις των 4L και R5 με ηλεκτροκινητήρα!

Renault R3

Λίγες μέρες απέμειναν για να ανακαλυφθεί το σχέδιο μάχης του Luca de Meo για τον όμιλο της Renault. Ένα σχέδιο απολύτως επικεντρωμένο στο προϊόν, δηλαδή στο μέλλον που επιφυλάσσει για την γκάμα κάθε φίρμας του γαλλικού ομίλου, που είναι και το αγαπημένο αντικείμενο του νέου CEO.

Ο Ιταλός επικεφαλής θα χρειαστεί επομένως να επιβεβαιώσει τη διακοπή μοντέλων, ξεκινώντας από το Espace, αλλά επίσης να επισημοποιήσει και νέα πρότζεκτ. Και σύμφωνα με πηγές του Reuters, μία από τις ατραξιόν του σχεδίου, το οποίο ο Luca de Meo ονόμασε «Renaulution», θα είναι η αναβίωση δύο θρυλικών μοντέλων του Ρόμβου: Του 4L και του R5! Να και κάτι που δεν περιμέναμε και μας εξέπληξε. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 4L 1961-1967: Μπλουτζίν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 5 1972-1979: Οξυδερκές [video]

Το Reuters επισημαίνει μάλιστα ότι τα νέα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά. Κάτι που ακούγεται λογικό, δεδομένης της εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας και ιδίως της αγοράς αυτοκινήτων πόλης. Η Renault μόλις λανσάρισε ένα ηλεκτρικό Twingo και το Zoé της κατάφερε να φτάσει στο Τοπ 10 των πωλήσεων στη Γαλλία το 2020.

Renault R5

Ωστόσο, δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτά τα πρότζεκτ. Έτσι μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε πολλά πράγματα. Είναι απλώς μια νέα ερμηνεία του πνεύματος των 4L και R5, ειδικά του τομέα της πρακτικότητας και της δημοφιλούς πτυχής του πρώτου; Ή θα πρέπει να περιμένουμε ένα στιλ νεό- ρετρό, αλά FIAT 500. Ακόμα και το δεύτερο δεν θα μας εξέπληττε, καθώς ο Luca de Meo συμμετείχε στην αναγέννηση του Nuova 500 όταν ήταν στη FIAT!

Κι αν μέχρι σήμερα ήμασταν όλο αυτιά για ακούσουμε τις ανακοινώσεις του de Meo, πλέον η ανυπομονησία μας χτυπάει κόκκινο...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube