H πρώτη Chevrolet Corvette C8 πουλήθηκε $3 εκατ.!

H πρώτη Chevrolet Corvette C8 πουλήθηκε $3 εκατ.!

Το πρώτο κομμάτι παραγωγής της νέας Chevrolet Corvette C8, της πρώτης κεντρομήχανης ’vette στην Ιστορία, διέψευσε όλες τις προβλέψεις και δημοπρατήθηκε στο Scottsdale για $3 εκατ. Τιμή που την κάνει την τρίτη πιο ακριβή στην Ιστορία.

Πολύ λίγα αντίγραφα της Chevrolet Corvette μπορούν να καυχηθούν ότι πουλήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Μέχρι πρόσφατα, μόνο οι πιο σπάνιες εκδόσεις και κομμάτια της κλασικής Corvette και κάποιο μοναδικό πρωτότυπο ήταν μέρος του Τοπ 10 των πιο ακριβών Corvette στην Ιστορία, όλες τους με τιμή που έγραφε πάνω από έξι ψηφία. 

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες σε αυτόν τον κατάλογο έχουν προστεθεί και δύο μοντέρνα κομμάτια, το τελευταίο αντίγραφο της Chevy Corvette C7 και τώρα το πρώτο αντίγραφο παραγωγής της νέας Chevrolet Corvette C8 που δημοπρατήθηκε αυτές τις μέρες.

Η τελευταία ’vette παραγωγής της γενιάς C7 ήταν μια μαύρη Chevrolet Corvette Z06 που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Barrett-Jackson τον περασμένο Ιούνιο για όχι λιγότερο από $2,7 εκατ. 

Το πρώτο κομμάτι της νέας γενιάς C8, της πιο συλλεκτικού κομματιού που θα έχει τον αριθμό πλαισίου #001, δημοπρατήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Scottsdale, στην Arizona, για ακόμα υψηλότερο ποσό: Τρία εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός όχι μόνο την καθιστά άξια να εισέλθει στον κατάλογο των ακριβότερων ’vette στην Iστορία, αλλά την οδηγεί μονομιάς και στην τρίτη θέση αυτής της μοναδικής κατάταξης.

Chevrolet Corvette C8 vin #001, Scottsdale, Arizona, Barrett-Jackson Auction

Η νέα Chevrolet Corvette C8 #001 θα αντιστοιχεί σε μια Corvette Stingray 2020, στην έκδοση εξοπλισμού 3LT, την κορυφαίο στην γκάμα και θα είναι επίσης εξοπλισμένη με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance. Έτσι, αυτή η Stingray θα διαθέτει πολλά ανθρακονημάτινα στοιχεία φινιρίσματος και το προαιρετικό σύστημα εξάτμισης που αυξάνει την ισχύ σε 502 PS ή 495 bhp όπως τα δίνουν οι Αμερικανοί.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ενώ αυτές οι φωτογραφίες αντιστοιχούν στη δημοπρασία του μοντέλου στο event του οίκου Barrett-Jackson στο Scottsdale, το κόκκινο αυτοκίνητο δεν είναι πραγματικά το κομμάτι #001, αλλά μια μονάδα προ-παραγωγής που εκτέθηκε για λόγους επίδειξης. 

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το αντίγραφο #001 θα κατασκευαστεί σε μαύρο χρώμα και θα έχει εσωτερικό σε μαύρο δέρμα. Δηλαδή στην ίδια διαμόρφωση με το τελευταίο κατασκευασμένο αντίγραφο της Chevrolet Corvette C7.

Chevrolet Corvette C8 vin #001, Scottsdale, Arizona, Barrett-Jackson Auction

Ο λόγος για τον οποίο οι δύο μονάδες έχουν διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ απλός: Ο νέος ιδιοκτήτης της πρώτης Chevrolet Corvette C8 είναι ο ίδιος που πλειοδότησε στη δημοπρασία του τελευταίου Corvette C7, ο Rick Hendrick, διάσημος Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτη της ομάδας NASCAR που έχει το όνομά του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube