Νέα, περιορισμένη έκδοση Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25

Νέα, περιορισμένη έκδοση Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25

Με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση της Manthey-Racing GmbH, η Porsche αποφάσισε να παρουσιάσει μία ειδική έκδοση της 911 GT2 RS Clubsport, για track days και αγώνες.

«Η Porsche Motorsport και η Manthey έχουν κερδίσει πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα από την ίδρυση της ομάδας, πριν από 25 χρόνια - για παράδειγμα επτά φορές τις 24 ώρες του Nürburging. Από το 2013 οι δύο εταιρείες βρίσκονται στενά συνδεδεμένες. Με τη μοναδική, ειδική έκδοση 911 GT2 RS Clubsport 25, αυτή η επιτυχημένη συνεργασία έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο». Αυτά είναι τα λόγια του Matthias Scholz, διευθυντή στα GT Racing Cars.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο όχημα προήλθε από την 911 GT3 R της Manthey την οποία οι οπαδοί στο Nürburgring αποκαλούν «Grello», λόγω του χαρακτηριστικού πράσινου και κίτρινου χρωματισμού. Χάρη στις επεμβάσεις του Grant Larson, ωστόσο, από το Style Porsche, το αυτοκίνητο διαθέτει πινελιές και από άλλα μοντέλα, όπως τις 911 RSR, 911 GT3 R και τη μοντέρνα 935.

Συνολικά θα παραχθούν μόλις 30 αντίτυπα, τα οποία θα μπορούν να παραγγελθούν μέσω email στο 911GT2RSClubsport25@porsche.de. Το κόστος του καθενός είναι 525.000 ευρώ, πλέον τους φόρους της κάθε χώρας. Τώρα στο τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό, υπολογίστε αρχικά ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο flat-six κινητήρα, 3,8 λίτρων, με συνολική ισχύ 700 PS. Η κίνηση, προφανώς, παραμένει στον πίσω άξονα και μεταδίδεται μέσω ενός PDK κιβωτίου επτά σχέσεων. 

911

Για τη συνέχεια, έχουμε ειδικά εξελιγμένα φωτιστικά σώματα, που βασίζονται στις αγωνιστικές 911 RSR που κέρδισαν το Le Mans και μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικό φωτισμό το βράδυ στην πίστα. Το αμάξωμα κρύβει μέσα του ένα ραμμένο roll cage που πληροί τα στάνταρ της FIA. Αλλαγές υπάρχουν επίσης στο σύστημα ψύξης, στις αναρτήσεις με τους μονομπούλονους τροχούς που προέρχονται από την 935, καθώς επίσης στο σύστημα διεύθυνσης και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube