H Νissan λανσάρει το υβριδικό Qashqai e-Power [video]

H Νissan λανσάρει το υβριδικό Qashqai e-Power [video]

Το Nissan Qashqai e-Power θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στη χρονιά.

Το Nissan Qashqai θα αποκτήσει μια νέα υβριδική έκδοση e-Power αργότερα φέτος, και έτσι θα γίνει το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία e-power της ιαπωνικής εταιρείας.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση αυτού που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Nissan Note το 2017. Συνδυάζει έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 lt με ισχύ 156 PS, μια γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW.

Στο σύστημα e-power της Nissan ο θερμικός κινητήρας έχει δευτερεύοντα ρόλο, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι αυτός που δίνει κίνηση στο αυτοκίνητο.

nissan e-power

Στην πράξη ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας είναι αυτός που κινεί τους τροχούς. Αυτό σημαίνει πως ο μεν θερμικός κινητήρας εκπέμπει την ελάχιστη δυνατή ποσότητα CO2, ενώ η ηλεκτροκίνηση εξασφαλίζει άμεση παροχή ισχύος. Στην περίπτωση που ο οδηγός ζητήσει καλύτερες επιδόσεις, ο θερμικός κινητήρας, μέσω της μονάδας διαχείρισης του e-power έχει τη δυνατότητα να στείλει ενέργεια απευθείας στον ηλεκτροκινητήρα, ενισχύοντας έτσι την ενέργεια που αυτός αντλεί από την μπαταρία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Nissan Note e-Power [video]

Η Nissan αναμένει από τους οδηγούς του Qashqai e-Power να περνούν σχεδόν τα τρία τέταρτα του χρόνου τους σε αστικές ή προαστιακές περιοχές. Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα οδήγησης με ένα πεντάλ (e-Pedal Step) το οποίο ενεργοποιείται κατά βούληση. Έτσι το αυτοκίνητο οδηγείται από το δεξί μόνο πεντάλ, αλλά να σημειώσουμε εδώ πως το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιείται τελείως από το σύστημα αυτό. Απλά μπορεί να ανακτήσει ενέργεια μέσω της επιβράδυνσης και του φρεναρίσματος.

«Έχουμε αναπτύξει το σύστημα e-Power για να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, αποτελεσματικά και διακριτικά σε αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο David Moss, αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης στο ευρωπαϊκό τεχνικό κέντρο της Nissan. «Αλλά δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην οδηγική απόδοση. Η επιτάχυνση είναι άμεση, χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση στους τροχούς και δεν υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων που να διακόπτει την παροχή ισχύος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nissan, το Qashqai e-power εκπέμπει 119 gr CO2/km, ενώ η μέση κατανάλωσή του δεν ξεπερνά τα 5,3 lt/100km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube