Επίσημο: Νέο Nissan Note e-Power [video]

Επίσημο: Νέο Nissan Note e-Power [video]

Η τρίτη γενιά του Nissan Note με υβριδικό σύστημα e-Power.

Η Nissan παρουσίασε στη Yokohama την τρίτη γενιά του Note, του MPV που διατίθεται πλέον είτε ως υβριδικό με τεχνολογία e-Power είτε ως ηλεκτρικό. Μπορεί το Note να έχει καταργηθεί από την αγορά της Ευρώπης, όμως παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Nissan στην Ιαπωνία, εκεί όπου η νέα γενιά του θα κάνει εμπορικό ντεμπούτο στις 23 Δεκεμβρίου.

Το Note διατηρεί τη σιλουέτα MPV όμως παραπέμπει περισσότερο σε hatchback. Οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μικρότερες από την προηγούμενη γενιά ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan. Σχεδιαστικά υιοθετέι πολλά στοιχεία από το ηλεκτρικό Ariya ενσωματώνοντας τη νέα ταυτότητα Timeless Japanese Futurism της Nissan.

Nissan Note

Στο εμπρός μέρος έχουμε τη γρίλια V-motion που ενώνεται με τα φώτα και έχει διακοσμητικά από χρώμιο, λεπτές πλευρικές εισαγωγές αέρα και κεντρική εισαγωγή με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης. Στο προφίλ έχουμε τόξα πάνω από τους θόλους των τροχών, καθαρές γραμμές και διχρωμία με μαύρη οροφή και καθρέφτες. Πίσω τα φώτα ενώνονται μεταξύ τους, μια αεροτομή σκεπάζει το πίσω παρμπρίζ, ο πρόβολος είναι κοντός και το κατώφλι φόρτωσης φτάνει χαμηλά διευκολύνοντας την πρόσβαση στον χώρο αποσκευών.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει 13 αποχρώσεις ανάμεσά στις οποίες βρίσκεται και η Opera Mauve που εξελίχθηκε αποκλειστικά για το Note, ενώ οι τροχοί έχουν διάμετρο 15" ή 16".

Nissan Note

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ψηφιακό cockpit που αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Η καμπίνα με πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, άνετα καθίσματα Zero Gravity seats και γεναιώδορους χώρους για πέντε επιβάτες ακολουθεί τα πρότυπα πρακτικότητας των MPV. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT με Navi-link για ημιαυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο.

Κίνηση στο Note δίνει το υβριδικό σύστημα δεύτερης γενιάς e-Power με αυξημένη ροπή (+10%), ισχύ (+6%), βελτιωμένη αποδοτικότητα και μικρότερο μέγεθος. Αυτό αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων που λειτουργεί ως γενήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, και ένα ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική απόδοση είναι 116 PS (85 KW) και 280 Nm.

Εκτός από το υβριδικό Note, τον Δεκέμβριο η Nissan θα κυκλοφορήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) τα οποία θα προσφέρουν τετρακίνηση. Μέχρι το 2023, η Nissan προβλέπει πως οι ετήσιες πωλήσεις εξηλεκτρισμένων μοντέλων της θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube