H Mercedes-Benz EQG θα έχει «εκπληκτικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου»

H Mercedes-Benz EQG θα έχει «εκπληκτικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου»

Η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQG που θα κάνει ντεμπούτο το 2025, θα έχει σύμφωνα με τον CEO της Mercedes-Benz «εκπληκτικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου».

Mercedes-Benz EQG

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου Mercedes-Benz EQG έγινε γνωστό ότι η νέα γενιά της G-Class θα είναι ηλεκτρική. Βάσει προγραμματισμού, το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επισήμως και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2025.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την EQG είναι ότι θα κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, που θα της δίνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να εκτελέσει και την εντυπωσιακή μανούβρα Tank Turn. Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει επιβεβαιώσει ότι η EQG θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτο πίσω άξονα ειδικά εξελιγμένο για το μοντέλο. 

Mercedes-Benz EQG

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η EQG θα εξοπλίζεται με μπαταρίες που χρησιμοποιούν ιόντα με βάση το πυρίτιο και έχουν από 20% έως 40% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες που εξοπλίζουν τα περισσότερα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η EQG θα είναι η πρώτη πρόταση στην οποία θα εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία, τουλάχιστον από την πλευρά της Mercedes-Benz.

Με νέες δηλώσεις του στο αμερικανικό Τύπο, το αφεντικό της Mercedes-Benz, Ola Källenius, έρχεται να μας δώσει τις πρώτες του εντυπώσεις από το μοντέλο, μετά από μια σύντομη επαφή που είχε μαζί του. Συγκεκριμένα, ο Källenius είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης της EQG και ανέφερε ότι είναι πολύ φιλική και διαθέτει «εκπληκτικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου». 

Mercedes-Benz EQG

Αυτό σημαίνει ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα μείνει πιστό στη παράδοση διαθέτοντας κορυφαίες εκτός δρόμου περγαμηνές, έχοντας όμως σημαντικές δυνατότητες και στην άσφαλτο, κάτι στο οποίο οι προκάτοχοι του υστερούσαν.

Η Mercedes-Benz παραμένει πάντως φειδωλή με τις πληροφορίες γύρω από την EQG, αλλά όσο πλησιάζουμε προς το λανσάρισμα της το 2025, όλο και περισσότερα στοιχεία θα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube