H Audi αποχαιρετά το R8 με έναν V10 650 ίππων(;)

H Audi αποχαιρετά το R8 με έναν V10 650 ίππων(;)

Καθώς οι κινητήρες εσωτερικής καύσης βαίνουν προς τέλος τους, η Audi φαίνεται να ετοιμάζει μια κορυφαία «αποχαιρετιστήρια» έκδοση του R8. 

Audi R8

Λίγο πριν το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η Audi φαίνεται να ετοιμάζει μια έκδοση κύκνειο άσμα του R8, που θα φέρει το σήμα RS και θα φορά έναν V10 κινητήρα 650 ίππων. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα η έκδοση αυτή θα ονομάζεται V10 Performance RS Final Edition και θα την δούμε στις εκθέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ωστόσο, επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, παρά το γεγονός ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως έχουν «εσωτερική πληροφόρηση». Ξένα μέσα αναφέρουν πως σε επικοινωνία τους με την Audi, η εταιρεία αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία, κάτι που μεταφράζεται ως «μη άρνηση».

Παρόλα αυτά, τον Ιανουάριο κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται να έχουν απαθανατίσει ένα R8 να κάνει δοκιμές στη Σουηδία και να είναι λίγο διαφορετικό από τα υπάρχοντα. Η διαφορετικότητα εντοπίζεται στα κάπως πιο «γεμάτα» φτερά, κάποια πρόσθετα αεροδυναμικά στοιχεία, μια μεγάλη πίσω αεροτομή και μια διαφορετική σχεδίαση της εμπρός αεροτομής. 

Όλα αυτά συνηγορούν στο σενάριο πως ίσως να ετοιμάζεται αυτή η ειδική έκδοση του R8 που θα σηματοδοτήσει και το τέλος παραγωγής του μοντέλου. Το αν θα αποδίδει 650 ίππους (που θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τους 602 που αποδίδει τώρα ο V10) μένει να αποδειχθεί.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το Audi R8 RS Final Edition θα είναι πιο δυνατό από την Lamborghini Huracan Tecnica, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο V10 για να βγάζει 631 ίππους. Φυσικά, η Huracan και το R8 έχουν πολλά κοινά στοιχεία καθώς μοιράζονται πλατφόρμες και κινητήρες. Το ερώτημα θα ήταν αν η Lamborghini θα είναι χαρούμενη να υπάρξει ένα R8 πιο δυνατό από τα δικά της μοντέλα. 

Ενδεχομένως, αλλά ποιος μας λέει ότι η Huracan δεν θα κυκλοφορήσει με κάποια δική της πιο δυνατή έκδοση; 

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια που δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί, αλλά ουδείς μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube