H Aston Martin ετοιμάζει speedster περιορισμένης παραγωγής

H Aston Martin ετοιμάζει speedster περιορισμένης παραγωγής

Το νέο υπεραυτοκίνητο θα είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική DBR1.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thesupercarblog.com, η Aston Martin ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα speedster περιορισμένης παραγωγής εμπνευσμένο από την αγωνιστική DBR1 που κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1959.

Η νέα Aston Martin θα έχει παραδοσιακή διάταξη με τον κινητήρα εμπρός - πιθανότατα τον V12 της DBS Superleggera - και την κίνηση στον πίσω άξονα. Όπως κάθε speedster που σέβεται τον εαυτό του, το μοντέλο θα είναι αυστηρά διθέσιο με ανοικτό cockpit και κοντό παρμπρίζ. Φήμες κάνουν λόγω για περιορισμένη παραγωγή 88 μονάδων, με επιλεγμένους πελάτες της φίρμας να έχουν ήδη δει το μοντέλο σε ιδιωτική εκδήλωση στο Pebble Beach.

Aston Martin

Η κλασσική DBR1 παρουσιάστηκε το 1956 και εισήγαγε την πλευρική εσοχή στο εμπρός φτερό, ένα σχεδιαστικό στοιχείο που στην πορεία εξελίχθηκε ως το σήμα κατατεθέν της Aston Martin.

Εκτός από τις διαδοχικές νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans, το Nürburgring και το Tourist Trophy το 1959, το μοντέλο κέρδισε έξι πρωταθλήματα World Sports Car Championship στην πολυετή αγωνιστική του καριέρα..

Τη μόδα για τα speedster υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής φαίνεται πως ξεκίνησε η πανέμορφη Ferrari Monza SP2 που βασιζόταν στα μηχανικά μέρη της 812 Superfast με κινητήρα V12. Ακολούθησε η McLaren που έχει ήδη ανακοινώσει το νέο της speedster που θα ανήκει στην κατηγορία Ultimate Series, όμως σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του θα έχει κινητήρα twin-turbo V8 τοποθετημένο στο κέντρο. Μένει να δούμε αν εκτός από την Aston Martin, και άλλοι κατασκευαστές σπορτσκαρ και υπεραυτοκινήτων θα ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube