Το πρώτο teaser της νέας McLaren Ultimate Series

Το πρώτο teaser της νέας McLaren Ultimate Series

Ένα εξωτικό roadster σχεδιασμένο για να προσφέρει την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση.

Η McLaren Automotive δημοσίευσε την πρώτη εικόνα teaser του νέου της μοντέλου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες του προηγούμενου μήνα που την ήθελαν να εξελίσει ένα τρίτο μέλος για τη γκάμα Ultimate Series μετά από τις Senna και Speedtail.

Όπως δήλωσε ο CEO της McLaren Automotive, Mike Flewitt: «Στην McLaren Automotive διαρκώς πιέζουμε τα όριά μας για να προσφέρουμε την πιο αγνή και πιο συμμετοχική εμπειρία οδήγησης είτε μιλάμε για το δρόμο είτε για την πίστα. Τα δύο σημερινά μας μοντέλα Ultimate Series, η Senna και η Speedtail, προσφέρουν διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες. Τώρα αυτή η νέα προσθήκη στη γκάμα των Ultimate Series, ένα roadster με ακάλυπτο cockpit, θα πάει την οδηγική ευχαρίστηση σε συνθήκες δρόμου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.»

McLaren

Η εικόνα την οποία φωτίσαμε με ψηφιακό τρόπο, αποκαλύπτει το προφίλ της νέας McLaren. Η σιλουέτα του υπεραυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από έντονες πτυγχώσεις στο μυώδες αμάξωμα, υπερβολικά κοντό παρμπρίζ, επιθετικό ρύγχος, πλευρικές εισαγωγές αέρα που καθορίζουν το σχήμα των φουσκωμένων φτερών και λεπτά φωτιστικά σώματα που ακολουθούν τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας. Οι πόρτες με το ψηλό κατώφλι ανοίγουν προς τα πάνω (dihedral) ενώ το monocoque σασί είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου όμως ανακοίνωσε πως θα είναι το ελαφρύτερο όχημα που έχει παραχθεί ποτέ από την McLaren Automotive και πως θα φορά μια έκδοση του twin-turbo V8 της McLaren Senna.

Η επίσημη πρεμιέρα του κορυφαίου roadster θα γίνει το 2020 και η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη σε 399 μονάδες. Όσο για την τιμή, αυτή θα είναι ανάμεσα στις Senna και Speedtail, δηλαδή μεταξύ ενός και δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ. Όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν τη νέα McLaren μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους κατά τη διάρκεια του Pebble Beach Concours τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube