H Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο Gumball 3000

H Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο Gumball 3000

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε από τη Μύκονο και καταλήγει στην Ibiza.

H Alfa Romeo θα συμμετέχει στο 21ο Gumball 3000 με μια Stelvio Quadrifoglio η οποία προετοιμάστηκε κατάλληλα από το σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας.

Το Gumball 3000 είναι μια ετήσια διοργάνωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, κατά τη διάρκεια της οποίας μια μεγάλη ομάδα από εξωτικά μοντέλα καλύπτει απόσταση 5.000km σε δημόσιους δρόμους. Φέτος, το ταξίδι θα περάσει από 11 χώρες, ξεκινώντας από τη Μύκονο στις 7 Ιουνίου και καταλήγοντας στην Ibiza στις 15 Ιουνίου. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ο στόλος που ξεπερνά σε αριθμό τα 100 υπεραυτοκίνητα θα περάσει από Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Μονακό, Ισπανία κ.α.

Alfa Romeo

Η Stelvio Quadrifoglio που θα εκπροσωπήσει την Alfa Romeo στο Gumball 3000 φωτογραφήθηκε στο ελληνικό νησί των ανέμων κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Το ιταλικό SUV ντύθηκε με μια ιδιαίτερη φορεσιά που αποτελείται από πολυάριθμα τετράφυλλα τριφύλλια σε πράσινο χρώμα πάνω σε φόντο Volcanuo Black. Το φίδι της Alfa Romeo στο προφίλ, το όνομα της εταιρείας στο πίσω παρμπρίζ και τα τριφύλλια στα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας συμπληρώνουν την εικόνα.

Οι ζάντες 20" που βάφτηκαν σε πράσινο χρώμα κρύβουν πίσω τους μαύρες δαγκάνες φρένων, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα απέκτησαν διάφανα φιμέ κρύσταλλα που ταιριάζουν καλύτερα με τις υπόλοιπες αποχρώσεις.

Να θυμίσουμε πως το ιταλικό SUV φορά τον κινητήρα twin-turbo V6 2,9 λίτρων που αποδίδει 510 PS και 600 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100km/h απαιτεί 3,8" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Σπάει τα χρονόμετρα σε τρεις πίστες [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube