H Abarth αναβαθμίζει την γκάμα του 595 [video]

H Abarth αναβαθμίζει την γκάμα του 595 [video]

Τα Abarth 595, Turismo, Competizione και Esseesse φρεσκάρονται για το 2021.

Μπορεί η καυτή έκδοση του 500 να βρίσκεται κοντά μας από το 2008 ως FIAT 500 Abarth και από το 2016 ως το ανανεωμένο Abarth 595, όμως οι διαρκείς αναβαθμίσεις σε σχεδιασμό, εξοπλισμό τεχνολογίας και μηχανικά μέρη, έχουν καταφέρει να το κρατήσουν επίκαιρο.

Μετά λοιπόν από τις περυσινές ειδικές εκδόσεις 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha, η Abarth ανακοίνωσε μια σειρά από αναβαθμίσεις για τη γκάμα 595 του 2021, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού για το ιταλικό pocket-rocket.

Abarth

Οι εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες για το 2021 είναι οι 595, Turismo, Competizione και Esseesse. Όλες τους χρησιμοποιούν το γνωστό 1.4 T-jet που ικανοποιεί πλέον τις προδιαγραφές Euro6D Final.

Η ισχύς ξεκινά από τους 145 PS στο 595, ανεβαίνει στους 165 PS για το Turismo και φτάνει τους 180 PS για τα Competizione και Esseesse. Τα δύο τελευταία εξοπλίζονται με το turbo Garrett GT1446, ενώ διαθέτουν επίσης μηχανικό κλείδωμα διαφορικού, αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) και φρένα της Brembo με αλουμινένιες δαγκάνες. Όλες οι εκδόσεις έχουν στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο ενώ προαιρετικά διατίθεται και αυτόματο με paddles αλλαγής σχέσεων.

Εξωτερικά, εκτός από τα ειδικά εμβλήματα και άλλες μικρές λεπτομέρειες, τα Abarth 595 ξεχωρίζουν εύκολα από τις εξατμίσεις - το Turismo έχει δύο στρογγυλές, το Competizione έχει τετραπλές ενώ το Esseesse έχει την εξάτμιση της Akrapovic με δύο μεγάλες απολήξεις από τιτάνιο.

Abarth

Το 595 Competizione ξεχωρίζει χάρη στη νέα εξωτερική απόχρωση Blu Rally που είναι εμπνευσμένη από το FIAT 131 Abarth Rally της δεκαετίας του '70, από τις νέες ζάντες Montecarlo 17" που θυμίζουν αυτές της Lancia Delta Integrale και από το πλήρες bodykit με προεκτάσεις των φτερών. Στο εσωτερικό βρίσκουμε επένδυση Alcantara στο ταμπλό και το flat-bottom τιμόνι καθώς και το νέο πλήκτρο Scorpion mode selector. Στο 595 Turismo τα δερμάτινα καθίσματα είναι διαθέσιμα στη νέα καφέ απόχρωση Helmet Brown.

Ανεξαρτήτως έκδοσης, όλα τα Abarth εξοπλίζονται με την τελευταία έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη αφής 7", DAB radio, navigation, υποστήριξη  Apple CarPlay/Android Auto και νέα γραφικά κατά το άνοιγμα/κλείσιμο. Προαιρετικά διατίθεται και το ηχοσύστημα BeatsAudio των 480 Watts με οχτακάναλο ενισχυτή, 6 ηχεία και subwoofer.

[Πηγή Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube