Abarth 595 esseesse και 124 Rally Tribute στη Γενεύη

Abarth 595 esseesse και 124 Rally Tribute στη Γενεύη

Η κορυφαία έκδοση του hot hatch και μια επετειακή έκδοση του roadster για τα 70α γενέθλια της Abarth.

Η Abarth, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της παρουσιάζει στην έκθεση Γενεύης τη κορυφαία έκδοση του Abarth 595 με το πακέτο esseesse, και την επετειακή έκδοση Abarth 124 Rally Tribute σε περιορισμένη παραγωγή 124 αυτοκινήτων.

Abarth 595 esseesse

Το νέο Abarth 595 esseesse είναι ο διάδοχος της αντίστοιχης έκδοσης του 2009 και ο μακρινός απόγονος του ομώνυμου βελτιωτικού πακέτου του 1964. Το ιταλικό hot hatch φορά την ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση 180 PS.

Επιπλέον, η έκδοση εξοπλίζεται με εξάτμιση της Akrapovic, εμπρός φρένα της Brembo με αεριζόμενους δίσκους και κόκκινες δαγκάνες φρένων, νέο φίλτρο αέρα της BMC και πίσω αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping).

Abarth 595 essesse

Εξωτερικά, το Abarth esseesse ξεχωρίζει από τις ζάντες Supersport 17" σε απόχρωση Racing White, τις αγωνιστικές ρίγες στο προφίλ, τους λευκούς καθρέπτες και τις ασορτί λεπτομέρειες σε εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Το έμβλημα "70th anniversary" στο πλάι προδίδει τον επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης.

Στο εσωτερικό, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect HD με οθόνη αφής 7" με υποστήριξη Apple Carplay και Android Auto, ενσωματώνει δεδομένα τηλεμετρίας, ενώ νέα είναι τα σπορ καθίσματα "Sabelt 70" με ανθρακονημάτινο περίβλημα όπως και τα πεντάλ.

Abarth 124 Rally Tribute

 

Το 124 Rally Tribute γιορτάζει τις διακρίσεις του αγωνιστικού μοντέλου στο 2018 FIA R-GT Cup και στο European Rally Championship όπως και τις πάνω από 40 νίκες στην κατηγορία του σε 12 εθνικά πρωταθλήματα.

Το μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 124 μονάδων, στις αποχρώσεις Costa Brava Red και Turin White που συνδυάζονται με μαύρο ματ καπό και καθρέπτες και εμπρός σπλιτερ σε κόκκινο ή γκρι χρώμα αντίστοιχα. Στον κατάλογο αξεσουάρ της Mopar περιλαμβάνεται η οροφή από ανθρακονήματα και η επιπλέον μπάρα που ενισχύει την ακαμψία για καλύτερο κράτημα.

Abarth 124 Rally Tribute

Στο εσωτερικό βρίσκουμε θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, αριθμημένη πλακέτα, το πακέτο επενδύσεων από Alcantara, πατάκια της Abarth, ηχοσύστημα Bose με 9 ηχεία, αυτόματο κλιματισμό και το Radio Plus Pack που περιλαμβάνει οθόνη 7", DAB ραδιόφωνο, δύο θύρες USB, θύρα AUX και σύνδεση Bluetooth.

Μηχανικά, το 124 Rally Tribute δεν έχει καμία διαφορά με τα υπόλοιπα Abarth 124, καθώς φορά τον γνωστό κινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση 170 PS και 25,5 kgm ροπής σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ο οποίος επιταχύνει το όχημα των 1.060 kg από τα 0-100km/h σε 6,8" και προσφέρει τελική ταχύτητα 232 km/h. Επίσης εξοπλίζεται με την εξάτμιση Record Moonza, φρένα της Brembo και ζάντες 17" που είναι ελαφρύτερες κατά 4kg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube