Abarth: Ειδικές εκδόσεις 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha [video]

Abarth: Ειδικές εκδόσεις 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha [video]

Η Abarth παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις του 595 που θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό 2.000 μονάδων.

Το Abarth 595 βρίσκεται στην παραγωγή από το 2008 - αν συνυπολογίσουμε και την καριέρα του ως Abarth 500 - όμως η ιταλική φίρμα συνεχίζει να το αναβαθμίζει παρουσιάζοντας ειδικές εκδόσεις που το κάνουν πιο ποθητό στο αγοραστικό κοινό.

Μετά λοιπόν από το επετειακό Abarth 695 70° Anniversario του 2019, ο σκορπιός επιστρέφει για το 2020 με δύο νέες ειδικές εκδόσεις -  τα 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha - που θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό 2.000 μονάδων έκαστη.

Ξεκινώντας από το Abarth 595 Scorpioneoro, αποτελεί φόρο τιμής στο A112 Abarth "Gold Ring" γνωστό και ως "Targa Oro" που παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 150 μονάδων το 1979. Το Scorpioneoro ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα 595 χάρη στη μαύρη απόχρωση (διατίθεται επίσης σε Podium Blue, Racing White ή Record Gray) με χρυσή ρίγα περιμετρικά του αμαξώματος, τις χρυσές ζάντες 17" (προαιρετικά μαύρες ζάντες με χρυσό έμβλημα στη μέση), την οροφή "σκακιέρα", τις λεπτομέρειες σε "tar cold gray" σε χειρολαβές, προφυλακτήρες και καθρέφτες και τα γραφικά με τον σκορπιό στο καπό.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα “Scorpionflage” με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και ενσωματωμένα προσκέφαλα που φέρουν την επιγραφή Scorpioneoro και την ιταλική σημαία, ταμπλό σε απόχρωση Scorpion Blackμ λεπτομέρειες σε ματ μαύρο, ειδικά πατάκια και χρυσή αριθμημένη πλακέτα στο κεντρικό τούνελ. Από τον πλούσιο εξοπλισμό δε λείπει το infotainment Uconnect με οθόνη αφής 7" που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, ηχοσύστημα BeatsAudio με 480 Watt καθώς και ένας συλλεκτικός χρονογράφος της Breil που φέρει το έμβλημα του σκορπιού σε χρυσή απόχρωση.

Η δεύτερη ειδική έκδοση είναι το Abarth 595 Monster Energy Yamaha που όπως αποκαλύπτει και το όνομά του απευθύνεται στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του Moto GP κεφαλαιοποιώντας τη συνεργασία της Abarth με την αγωνιστική ομάδα Monster Energy Yamaha που ξεκίνησε το 2015.

Αισθητικά, η φορεσιά είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική μοτοσικλέτα Yamaha YZR-M1 με μπλε και μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γραφικά του ενεργειακού ποτού Monster και της Yamaha όπως και λεπτομέρειες σε "tar cold gray" σε προφυλακτήρες, χειρολαβές και καθρέφτες.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και το λογότυπο της αγωνιστικής ομάδας ραμμένο πάνω τους, μαύρο ταμπλό με μπλε λεπτομέρειες, flat-bottom τιμόνι, infotainment με οθόνη αφής 7", οθόνη με λεπτομέρειες τηλεμετρίας και φσικά μια αριθμημένη πλακέτα στο κεντρικό τούνελ. 

Κάτω από το καπό και των δύο μοντέλων βρίσκεται ο γνωστός υπετροφοδοτούμενος 1,4 λίτρων με απόδοση 165 PS και 230 Nm που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, επιταχύνοντας το μοντέλο από τα 0-100 km/h σε 7,3". Προαιρετικά, διατίθεται και το ρομποτιζέ αυτόματο κιβώιο με paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπο, το Abarth 595 Monster Energy Yamaha εξοπλίζεται επίσης με την ενεργή εξάτμιση Record Monza, τα σπορ αμορτισέρ της Koni στον πίσω άξονα με τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD) και τα φρένα με αεριζόμενους δίσκους 284 mm εμπρός και 240 mm πίσω.

[Πηγή: Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube