GRMN έκδοση και για το νέο Prius ετοιμάζει η Toyota

GRMN έκδοση και για το νέο Prius ετοιμάζει η Toyota

Άλλη μια έκδοση GRMN ετοιμάζει η Toyota, αυτή τη φορά όμως για το νέο Prius το οποίο θα είναι και πάλι Plug-in Hybrid αλλά όχι με τον 2λιτρο κινητήρα των απλών του εκδόσεων…

Η Toyota διευρύνει την γκάμα της με τις top εκδόσεις GRMN των μοντέλων της και τώρα ήρθε η ώρα και για το Prius να αποκτήσει μια τέτοια έκδοση. Το νέο Prius είναι σε θέση να την υποστηρίξει προφανώς, αφού εκτός από την πιο δυναμική του εμφάνιση, είναι ήδη και πολύ πιο ισχυρό από τις εκδόσεις του παρελθόντος. 

Η Gazoo Racing λοιπόν έπιασε δουλειά και ασχολήθηκε με την GRMN έκδοση του Prius, ωστόσο αν και ο δίλιτρος κινητήρας του με το Plug-in hybrid σύστημα είναι επαρκής με 225 ίππους, η Gazoo σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον 2,5 lt κινητήρα του RAV4 γι’ αυτή την έκδοση, προσβλέποντας σε αύξηση της απόδοσής του στους 306 ίππους.

Αυτή η απόδοση θα το βάλει με αξιώσεις μέσα στην υπόλοιπη γκάμα των GRMN εκδόσεων της Toyota, όμως δεν θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτή για να το καταφέρει. Το Prius GRMN θα διαθέτει νέο σπορ σασί με αυξημένη ακαμψία και πιο σφιχτό setup αναρτήσεων για καλύτερο έλεγχο στις υψηλές ταχύτητες και νέο αεροδυναμικό πακέτο.

Toyota Prius GRMN

Προφανώς τόσο στο εξωτερικό του με τους νέους προφυλακτήρες και τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, όσο και στο εσωτερικό του, θα τονιστεί ο σπορ χαρακτήρας του για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη γκάμα του Prius.

Η έκδοση θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν αμέσως μετά. 


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube