Toyota: Στα σκαριά οι νέες σπορ εκδόσεις GR Corolla, GRMN Yaris και GRMN Supra

Toyota: Στα σκαριά οι νέες σπορ εκδόσεις GR Corolla, GRMN Yaris και GRMN Supra

Φήμες θέλουν το αγωνιστικό τμήμα της Toyota να λανσάρει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το GR Corolla, το GRMN Yaris και το Supra σε χειροκίνητο και GRMN.

Η Gazoo Racing (GR), το αγωνιστικό τμήμα του Ιάπωνα κατασκευαστή, φαίνεται να έχει πιάσει δουλειά για τα καλά ετοιμάζοντας νέες σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Toyota.

Συγκεκριμένα, ιαπωνικά ρεπορτάζ θέλουν την Τoyota να λανσάρει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Yaris GR που θα φέρει την επιγραφή GRMN. Επίσης το GR Supra θα δεχτεί περαιτέρω φροντίδα από την Gazoo Racing κυκλοφορώντας και για αυτό μια έκδοση GRMN του μοντέλου. Μέσα επόμενα χρόνια, η Supra αναμένεται να διατεθεί και με χειροκίνητο σασμάν.

Τα δημοσιεύματα έρχονται να συμπληρώσουν τις έντονες φήμες που θέλουν την Toyota να κυκλοφορεί το Corolla σε έκδοση GR.

GR Supra

Η χειροκίνητη έκδοση του Supra θα συνδυάζεται μόνο με το 6κύλινδρο τρίλιτρο μοτέρ γερμανικής καταγωγής και απόδοσης 382 PS και 550 Nm. Το 2023 θα ακολουθήσει μια πιο ισχυρή GRMN εκδοχή του μοντέλου με αυξημένη ισχύ και πιο σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά, η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί σε λίγα κομμάτια.

Το δεύτερο μισό του 2022, η Toyota αναμένεται να κυκλοφορήσει το GR Corolla. Το χάτσμπακ θα χρησιμοποιεί μια πιο ισχυρή εκδοχή του τρικύλινδρου μοτέρ 1,6 λίτρων που είναι ήδη τοποθετημένο στο GR Yaris. Θα διατίθεται με χειροκίνητο σασμάν και σκοπεύει να ανταγωνιστεί στα ίσια το νέο Honda Civic Type-R.

H ισχυρότερη έκδοση του τρικύλινδρου μοτέρ που θα κινεί το Corolla GR θα βρεθεί και κάτω από το καπό της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης GRMN του GR Yaris. Μοντέλο που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των petrolheads παγκοσμίως με την οδηγική του συμπεριφορά και την εμφάνιση του.

GR Yaris

Θυμίζουμε ότι το μοτέρ του GR Υaris αποδίδει 261 PS και 370 Nm και στέλνει την ισχύ του και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων και ενός ειδικά εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης.

Η Toyota έχει αποδείξει ανά τα έτη, και πιο πρόσφατα με το GR Υaris, ότι έχει την ικανότητα να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό μια μοναδική σπορ οδηγική εμπειρία. Για αυτό και περιμένουμε ανυπόμονα τις επόμενες σπορ εκδοχές των μοντέλων της μάρκας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube