GR Yaris Cross: Θα προχωρήσει τελικά η Toyota σε μία τέτοια έκδοση;

GR Yaris Cross: Θα προχωρήσει τελικά η Toyota σε μία τέτοια έκδοση;

Αναμφίβολα πολλοί θα θέλανε να δούνε μία σπορ εκδοχή του μικρού SUV της Toyota, ικανή να κοντράρει στα ίσα το Ford Puma ST. Κατά πόσο όμως αυτή η ευχή θα πραγματοποιηθεί;

Το θέμα αυτό μας είχε απασχολήσει και παλαιότερα, με τη μόνη επίσημη τοποθέτηση να έρχεται από τον υπεύθυνο marketing της εταιρείας στην Αυστραλία. Αυτός τότε είχε αναφέρει πως δεν υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή μίας σπορ έκδοσης GR Yaris Cross, από όσο μπορούσε να γνωρίζει. 

Δυστυχώς, την ίδια θέση επανέλαβε και ο Luc Nuyts, Project Leader για τα Yaris και Yaris Cross στην Toyota Motor Europe. Όπως ο ίδιος εξήγησε, η σειρά GR (από το Gazoo Racing), αντιπροσωπεύει για την Toyota μία πολύ ιδιαίτερη σπορ φιλοσοφία. Μοντέλα που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και είναι σε θέση να διακριθούν για τις δυνατότητές τους. 

Αυτό αποτελεί την άποψη του ίδιου του προέδρου της εταιρίας, Akio Toyoda και δεν είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει άμεσα. Για μεν το Yaris, η εμπλοκή της Toyota με το WRC και η φιλοσοφία του αυτοκινήτου επέτρεψαν τη «μετατροπή» του σε GR Yaris, ένα μοντέλο με τετρακίνηση και κινητήρα 261 ίππων. Για το Yaris Cross, από την άλλη, ένα υπερυψωμένο SUV με πεντάθυρο αμάξωμα, απλά ο χαρακτήρας του δεν συμβαδίζει με τη «GR» λογική.

Το τι θα γίνει στο μέλλον, δεν το γνωρίζει κανείς. Τα επόμενα πάντως χρόνια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε ούτε GR Yaris Cross, ούτε κάποιο άλλο SUV της Toyota με τα συγκεκριμένα λογότυπα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube