Γιατί η νέα Porsche 911 Turbo S είναι τόσο ισχυρότερη από τον προκάτοχό της; [video]

Γιατί η νέα Porsche 911 Turbo S είναι τόσο ισχυρότερη από τον προκάτοχό της; [video]

Ο υπεύθυνος μηχανικός εξέλιξης Dr. Frank-Steffen Walliser, δίνει την απάντηση.

Αν και εσείς αναρωτιέστε για ποιο λόγο η νέα γενιά της Porsche 911 Turbo S που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα είναι τόσο ισχυρότερη από τον προκάτοχό της, τότε σας έχουμε την απάντηση, καθώς ο Dr. Frank-Steffen Walliser, υπεύθυνος μηχανικός εξέλιξης του μοντέλου εξήγησε το σκεπτικό της Porsche αμερικανικό Road and Track:

«Αν πάρεις ένα αυτοκίνητο 580 ίππων και προσθέσεις 20 ή 30 επιπλέον άλογα, δεν θα αισθανθείς πραγματικά τη διαφορά. Θα ήταν μετρήσιμο, όμως ο λόγος που εξελίξαμε μια νέα Turbo είναι για να νιώσεις κάποια διαφορά...θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η νέα Porsche 911 Turbo S είναι ταχύτερη και ισχυρότερη από ποτέ!

Porsche 911 Turbo S

Να θυμίσουμε πως η 992 Turbo S φορά μια νέα έκδοση του μπόξερ κινητήρα 3,8 λίτρων με δυο στροβιλοσυμπιεστές VTG, ο οποίος αποδίδει 650 PS και 800 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει πως είναι 70 PS και 50 Nm ισχυρότερη από τον μοντέλο που αντικαθιστά (991.2) ενώ αποτελεί με διαφορά την ισχυρότερη Turbo όλων των εποχών, πλησιάζοντας στα επίπεδα ισχύος της 911 GT2 RS (700 PS)!

Η σημαντική αύξηση της ισχύος είχε αντίκτυπο και στις επιδόσεις, αφού το νέο μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,6" (-0,2"), από τα 0-200 km/h σε 8,9" (-1") ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h.

Εκτός από την Turbo S, η Porsche θα παρουσιάσει σύντομα και την "απλή" Turbo, ενώ μέσα στο 2020 αναμένεται και μια πιο ακραίου χαρακτήρα έκδοση της Turbo S με χαμηλότερο βάρος.

[Πηγή: Road and Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube