Γιατί είναι τόσο μεγάλη η φτερούγα της McLaren Senna GTR; [video]

Γιατί είναι τόσο μεγάλη η φτερούγα της McLaren Senna GTR; [video]

Οι σχεδιαστές της McLaren εξηγούν τη διαδικασία πίσω από την εξέλιξη του αεροδυναμικού πακέτου της Senna GTR.

Η McLaren δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο μας εξηγεί για ποιο λίγο είναι τόσο μεγάλη η φτερούγα της McLaren Senna GTR - της ειδικής έκδοσης του υπεραυτοκινήτου με απόλυτο προσανατολισμό στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: McLaren Senna GTR

Ο σχεδιαστής Esteban Palazzo, αναφέρει πως ο στόχος των 1.000 kg κάθετης δύναμης (+25%) που τέθηκε από τους μηχανκούς ήταν αρκετά φιλόδοξος, με το σχεδιασμό του αεροδυναμικού πακέτου να αποτελεί πρόκληση για τους σχεδιαστές. Η αεροτομή θα έπρεπε να συμβάλλει τα μέγιστα στην παραγωγή της κάθετης δύναμης και στη σταθερότητα του αυτοκινήτου σε μεγάλες ταχύτητες. Το ιδιαίτερο σχήμα της που ενώνεται με τον διαχύτη έγινε εφικτό χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων - και πραγματικά δεν θέλουμε να μάθουμε πόσο κοστίζει το ανταλλακτικό.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Senna GTR έπαιξε και η εμφάνιση καθώς οι 75 ιδιοκτήτες τη που κατέβαλλαν £1.1 εκατομμύριο λίρες (προ φόρων) για να την αποκτήσουν έπρεπε να την βρίσκουν ελκυστική. Έτσι, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τις τάσεις της αρχιτεκτονικής. Πάντως η αλήθεια είναι πως κρίνοντας από το τελικό αποτέλεσμα, αυτή η αεροτομή θα ταίριαζε περισσότερο σε πρωτότυπο LMP1 του Le Mans.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η McLaren Senna GTR στο Goodwood [video]

Εκτός από τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η έκδοση GTR έχει και εκτενέστατες επεμβάσεις στο στήσιμο και τον κινητήρα, για ακόμα καλύτερη απόδοση στην πίστα χωρίς τους περιορισμούς που συνδέονται με τα street-legal μοντέλα. Ο twin-turbo V8 4,0 λίτρων αποδίδει 825 PS (+25 PS) και 800 Nm, με το αυτόματο κιβώτιο Seamless Shift Gearbox (SSG) 7 σχέσεων να μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube