Νέα Porsche Cayenne: Ακόμα καλύτερη!

Νέα Porsche Cayenne: Ακόμα καλύτερη!

Η νέα γενιά του SUV της Porsche βελτιώθηκε σφαιρικά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, διατηρώντας την τεχνολογία αιχμής σε όλα τα πεδία.

Porsche Cayenne

Η νέα Porsche Cayenne όφειλε να είναι η καλύτερη που φτιάχτηκε ποτέ.

Γι’ αυτό και η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, προκειμένου να διασφαλίσει στο μοντέλο την τεχνολογία αιχμής που διαχρονικά το χαρακτηρίζει σε όλους τους τομείς.

Το εμπρός μέρος έχει νέο καπό, νέα φώτα και μεγεθυμένους θόλους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στοιχεία που σε συνδυασμό με τα τρισδιάστατα φώτα και τις επεμβάσεις στο πίσω μέρος κάνουν την νέα Porsche Cayenne και την Cayenne Coupé ακόμη πιο σπορ και επιβλητικές.

Porsche Cayenne

Στον τομέα της ασφάλειας, η νέα Porsche Cayenne διαθέτει όλα τα καινοτόμα συστήματα που υποστηρίζουν τον οδηγό.

Η παλέτα χρωμάτων εμπλουτίστηκε με τρεις νέες αποχρώσεις που δίνουν στους αγοραστές ακόμα περισσότερες επιλογές, όπως άλλωστε και τα σπορ πακέτα που εξοικονομούν έως και 33 kg βάρους. Όσο για τους τροχούς, το νέο μοντέλο μπορεί να συνδυαστεί με νέες ζάντες διαμέτρου 20”, 21” ή 22”.

Επιπλέον, για τη μη διαπραγματεύσιμη ευεξία του οδηγού και των επιβατών, η Porsche προσάρμοσε στη νέα Cayenne ένα ενεργό σύστημα που φροντίζει για την διατήρηση της ποιότητας αέρα στην καμπίνα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Είναι τόσο προηγμένο που μπορεί να συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης και να ενεργοποιεί την ανακύκλωση όταν το αυτοκίνητο ετοιμάζεται να μπει σε τούνελ.

Porsche Cayenne

Προαιρετικά δε, ένας ειδικός αισθητήρας εντοπίζει τα σωματίδια σκόνης στον αέρα και τα φιλτράρει όσες φορές χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα ένας ιονιστής αφαιρεί τα μικρόβια και τους ρύπους προστατεύοντας τους αλλεργικούς επιβάτες.

Στον τομέα της ασφάλειας η νέα Porsche Cayenne διαθέτει όλα τα καινοτόμα συστήματα που υποστηρίζουν τον οδηγό, όπως ενεργό περιοριστή ταχύτητας, Swerve Assist, Cornering Assist και το βελτιωμένο Porsche InnoDrive ως μέρος του ενεργού Cruise Control.

Porsche Cayenne

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η νέα Cayenne προλαμβάνει τον κίνδυνο και βοηθά τόσο τον οδηγό όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου να είναι ασφαλείς σε όλες τις περιπτώσεις και κάτω από όλες τις συνθήκες.

Βελτιώσεις βέβαια υπάρχουν και στους κινητήρες: Για παράδειγμα ο 4λιτρος twin-turbo V8 αντικατέστησε τον V6 στην Cayenne S που αποδίδει πλέον 474 PS (+34) με 600 Nm (+50). Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι πια υπόθεση μόλις 4,7” ενώ η τελική ταχύτητα είναι 273 km/h. Κερδισμένος είναι και ο υπερτροφοδοτούμενος V6 της Cayenne που έφτασε τους 353 PS (+13) και τα 500 Νm (+50).

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι αναβαθμίσεις του υβριδικού συστήματος κίνησης που χρησιμοποιεί η 6κύλινδρη plug-in υβριδική Cayenne E-Hybrid. Η ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα έχει απογειωθεί από τους 40 στους 176 PS, δίνοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 470 PS.

Την ίδια στιγμή η χωρητικότητα της μπαταρίας μεγάλωσε από τις 17,9 kWh στις 25,9 kWh, οπότε η ηλεκτρική αυτονομία στην πόλη φτάνει πλέον τα 90 km!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube