Φουντώνουν ξανά οι φήμες για τη χειροκίνητη BMW Z4

Φουντώνουν ξανά οι φήμες για τη χειροκίνητη BMW Z4

Νέες φήμες θέλουν τη BMW να λανσάρει την 3λιτρη χειροκίνητη Z4 το 2024.

BMW Z4

Δεν είναι η πρώτη φορά που φήμες κάνουν το γύρο του διαδικτύου για μια BMW Z4 με τρία πεντάλ! Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ η χειροκίνητη έκδοση θα έκανε ντεμπούτο μαζί με την ανανεωμένη Z4 που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες που φέρεται να προέρχονται από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, ισχυρίζονται ότι στόχος τoυ κατασκευαστή είναι να λανσάρει την πολυαναμενόμενη χειροκίνητη Z4 το 2024.

BMW Z4

Εάν αυτή τη φορά ο ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, πιθανότατα, ο συνδυασμός κινητήρα-μετάδοσης θα είναι ίδιος με εκείνον που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Toyota Supra.

Θυμίζουμε ότι για χάρη της χειροκίνητης Supra, η Τoyota συνεργάστηκε με την ZF και την BMW για τη διάταξη και τη σχεδίαση του λεβιέ και των πεντάλ, για την τελική σχέση μετάδοσης, για την αίσθηση του λεβιέ και τη ρύθμιση της λειτουργίας iMT (intelligent Manual Transmission).

BMW Z4

Tην ίδια στιγμή, δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τον ισπανικό Τύπο ισχυρίζονται ότι ο Βαυαρός κατασκευαστής θα κλείσει το κεφάλαιο Z4 μια για πάντα στα μέσα του 2025. Ο λόγος είναι ότι το μοντέλο δεν έχει καταφέρει να πετύχει τις πωλήσεις που επιθυμούσε η BMW, με αποτέλεσμα η διακοπή του να είναι μονόδρομος.  

Έτσι, είναι πολύ πιθανό η 3λιτρη χειροκίνητη Z4 να αποτελέσει κομμάτι μιας επετειακής έκδοσης που θα γιορτάζει την ιστορία του γερμανικού ρόουντσερ λίγο πριν αυτό περάσει στην ιστορία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube