Ford Transit Connect, τώρα και σε plug-in hybrid

Ford Transit Connect, τώρα και σε plug-in hybrid

Το νέο κόμπακτ επαγγελματικό βαν του Μπλε Οβάλ, το Ford Transit Connect, εξηλεκτρίζει την γκάμα του με μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση 150 ίππων.

Το Μπλε Οβάλ συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας του, προσφέροντας είτε plug-in hybrid είτε ηλεκτρικά ή και τα δύο ταυτόχρονα. Για το νέο Ford Transit Connect δε, ξεκινά με PHEV.

Να θυμίσουμε ότι, όπως και η έκδοση Tourneo Connect που είναι για IXήδες, το επαγγελματικό βαν χρησιμότητα Ford Transit Connect συνδέεται στενά με το Volkswagen Caddy. Μια συνεργασία στα βαν μεταξύ VW και Ford που ευδοκιμεί εδώ και πολύ καιρό.

Το Ford Transit Connect PHEV διατίθεται με δύο μήκη, με κοντό ή μακρύ μεταξονίου, σε διθέσιο βαν ή 5θέσιο διαμόρφωση Kombi

Ford Transit Connect PHEV

Το Ford Transit Connect PHEV είναι εξοπλισμένο με μια μονάδα βενζίνης 1,5 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδουν συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 150 ίππων. Με τη ροπή να κορυφώνεται στα 350 Nm. Και με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η έκδοση PHEV έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 770 κιλά και ικανότητα ρυμούλκησης 1.400 κιλά.

Η Ford δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό μέρος, υποδεικνύοντας μόνο ότι η μέγιστη αυτονομία στη λειτουργία EV είναι 110 km. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί με ισχύ έως και 11 kW σε εναλλασσόμενο και έως 50 kW σε συνεχές ρεύμα.

Ford Transit Connect PHEV

Το Ford Transit Connect διατίθεται με δύο μήκη, με κοντό ή μακρύ μεταξονίου, σε διθέσιο βαν ή 5θέσιο διαμόρφωση Kombi. Ο χώρος φόρτωσης προσφέρει όγκο 3,1 m3 ή 3,7 m3 ανάλογα με την έκδοση. Η έκδοση Kombi διαθέτει πίσω κάθισμα που αναδιπλώνεται κάθετα προς τα εμπρός.

Στο ταμπλό του νέου Ford Transit Connect PHEV, θα βρούμε ψηφιακά όργανα διαγώνιο 10 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής με την ίδια διαγώνιο, με συνδεδεμένη πλοήγηση και συνδεσιμότητα Apple Car Play ή Android Auto. Το βαν του Μπλε Οβάλ θα διαθέτει στάνταρ υποβοήθηση προ της σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας και υποβοήθηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας.

Ford Transit Connect PHEV

Η ημερομηνία εμπορικού λανσαρίσματος του νέου Ford Transit Connect PHEV δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ούτε για την Ευρώπη ούτε για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube