Επίσημο: Νέο Ford Tourneo Connect [video]

Επίσημο: Νέο Ford Tourneo Connect [video]

Η Ford αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο Tourneo Connect, ένα πρακτικό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων, για χρήση ΙΧ, υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων και για outdoor δραστηριότητες.

Το ολοκαίνουργιο Tourneo Connect multi-activity, όπως, λέει η Ford προσφέρει την ιδανική λύση για αυτούς που ζουν έντονα τη ζωή τους, χάρη στο άνετο και διαμορφώσιμο εσωτερικό, την 7θέσια καμπίνα και επιλογή αμαξώματος σε δύο μήκη. 

Κι αν νομίζετε ότι τη σιλουέτα του κάπου την έχετε ξαναδεί, δεν κάνετε λάθος! Το Tourneo Connect αποτελεί μια εκδοχή του Volkswagen Caddy με άλλα σήματα. Και είναι ένας από τους πρώτους καρπούς της συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Γερμανών και Αμερικανών, οι οποίοι εργάζονται από κοινού στα πρότζεκτ των μελλοντικών επαγγελματικών οχημάτων.

Το νέο Tourneo Connect λοιπόν έρχεται για να διαχειριστεί πολλαπλές απαιτήσεις, είτε για τη μεταφορά εξοπλισμού κάμπινγκ, αθλητικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο ή ως αυτοκίνητο που υποστηρίζει μικρές επιχειρήσεις.

Φυσικά, η καμπίνα δεν θα μπορούσε να μην εξοπλιστεί με τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες. Ανάλογα με την έκδοση λοιπόν, που δεν γνωρίζουμε προσώρας πώς θα διαμορφωθούν αυτές στην Ελλάδα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί αντί της κλασικών αναλογικών οργάνων επιλέξει έκδοση με ψηφιακή οθόνη των 10,25”. Η στάνταρ κεντρική οθόνη αφής του infotainment διαθέτει διαγώνιο 8,25”, ενώ υπάρχει έξτρα και 10άρα. Αυτή η τελευταία υποστηρίζει το μόντεμ FordPass Connect modem για να κρατά τον χρήστη διασυνδεδεμένο καθ’ οδόν.

Ford Tourneo Connect

Μια ολοκληρωμένη σουίτα από 19 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού υποστηρίζει το Tourneo Connect προκειμένου να είναι άνετο και εύκολο στην οδήγηση. Στάνταρ διατίθενται προειδοποίηση σύγκρουσης με AEB, διατήρηση λωρίδας, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού, cruise control, ρυθμιζόμενος περιοριστής ταχύτητας, υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης και προσαρμοζόμενα εμπρός φώτα (έκδοση Sport).

Ακόμη μπορεί να εφοδιαστεί έξτρα με προσαρμοζόμενο cruise control, αναγνώριση σημάτων ΚΟΚ, επιτήρηση τυφλών σημείων και ανίχνευση διασταυρούμενη κυκλοφορίας στο πίσω μέρος.

Ford Tourneo Connect

Στα έξτρα περιλαμβάνονται και δύο νέα οδηγικά βοηθήματα: Το Parking Pack που προσθέτει το Active Park Assist με Park Out Assist, το οποίο μπορεί να εντοπίσει και να οδηγήσει αυτόματα το αυτοκίνητο μέσα και έξω από κάθετους και παράλληλους χώρους στάθμευσης, ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι, το φρενάρισμα και την ταχύτητα.

Ακόμη το Towing Assist Pack περιλαμβάνει το νέο Pro Trailer Backup Assist για απλοποίηση των ελιγμών κατά τη ρυμούλκηση, με τη βοήθεια της πίσω κάμερας και των αισθητήρων που ανιχνεύουν την περίμετρο του τρέιλερ και οριοθετούν τις οδηγίες κατεύθυνσης στην οθόνη της κάμερας.

Ford Tourneo Connect

Το νέο Tourneo Connect διαθέτει 7θέσια δυνατότητα, τόσο με το κοντό μεταξόνιο L1 όσο και με το μακρύ L2. Και στις δύο περιπτώσεις, όταν τα καθίσματα δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να αναδιπλωθούν, να ανακλιθούν ή και να αφαιρεθούν, δημιουργώντας ένα μεγάλο χώρο φόρτωσης για επαγγελματική ή αθλητική δραστηριότητα.

Το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνεται επίσης, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για μεταφορά αντικειμένου με μήκος μέχρι τρία μέτρα.

Ford Tourneo Connect

Με την αφαίρεση της δεύτερης και της τρίτης σειρά καθισμάτων, το Tourneo Connect προσφέρει έως 3,1 m3 όγκου στο μοντέλο L2 και 2,6 m3 στο μοντέλο L1. 2 Η μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων ή ογκώδους εξοπλισμού αναψυχής διευκολύνεται από το μέγιστο μήκος φορτίου 2.265 mm πίσω από την πρώτη σειρά καθισμάτων, 1.452 mm πίσω από τη δεύτερη και 629 mm πίσω από την τρίτη για το μοντέλο L2. Για το μοντέλο L1 τα αντίστοιχα νούμερα είναι 1.913 mm, 1.100 mm και 317 mm.

Ford Tourneo Connect

Το νέο εσωτερικό υποστηρίζεται στην πρόσβαση από μεγάλες συρόμενες πλευρικές πόρτες, πολλές ποτηροθήκες και χώρους για μικροαντικείμενα και θύρες φόρτισης Επιπλέον υπάρχει διαθέσιμη πανοραμική γυάλινη οροφή καθώς ο διζωνικός κλιματισμός.

H γκάμα των κινητήρων του νέου Tourneo Connect απαρτίζεται από τον βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost με 114 άλογα και αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο. Όσον αφορά τον ντίζελ, αυτός είναι ο δίλιτρος EcoBlue σε δύο εκδόσεις ισχύος: Με 102 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ή με 122 PS και επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο PowerShift. Να σημειώσουμε ότι ο 122άρης με το χειροκίνητο σασμάν διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση.

Το νέο Tourneo Connect θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις ευρωπαϊκές νωρίς μέσα στο 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται την άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube