Ford: Προετοιμάζει το έδαφος για το υβριδικό Puma ST [video]

Ford: Προετοιμάζει το έδαφος για το υβριδικό Puma ST [video]

Η Ford έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες για την εξέλιξη του υβριδικού Puma ST με ένα video που μας δίνει ενδείξεις για τον ερχομό του.

Ford Puma ST

Η Ford δημοσίευσε ένα video για να γιορτάσει το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο που βγαίνει από το εργοστάσιο της στην Craiova της Ρουμανίας. Συγκεκριμένα, το video απεικονίζει το νέο αγωνιστικό Ford Puma Hybrid για το WRC να καίει λάστιχο μέσα στις εγκαταστάσεις παραγωγής. 

Σε μια σκηνή, το αυτοκίνητο περνάει μπροστά από μία κλειστή πόρτα η οποία κοσμείται από ένα μεγάλο λογότυπο ST, ενώ μέσα από το παράθυρο της αχνοφαίνονται σπίθες και μπλε λάμψεις. Kάτι που σημαίνει ότι μια νέα υβριδική έκδοση ενός ST μοντέλου ήδη ετοιμάζεται. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι στο εργοστάσιο της Craiova συναρμολογούνται τα Ford Puma, Puma ST και Ecosport. Άρα, η υβριδική έκδοση αφορά το Puma ST.

Ford Puma ST

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ένα υβριδικό Puma ST εντοπίστηκε να γυρνάει στο Nürburgring. Μπορεί το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε να είχε διακριτικά ST-Line αλλά έφερε εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού ST όπως οι μοναδικές για αυτό ζάντες και οι κόκκινες δαγκάνες.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό κίτρινο αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ του υποδήλωνε την ύπαρξη υβριδικού συστήματος. Στο αυτοκίνητο όμως δεν φάνηκε να υπάρχει σημείο για εξωτερική φόρτιση αποκλείοντας την περίπτωση το Puma ST να είναι plug-in. Αυτό σημαίνει πως το σπορ crossover θα είναι έχει ένα πλήρες ή ήπια υβριδικό σύστημα.

Ford Puma ST

Tο Ford Puma διατίθεται στην αγορά με ένα ήπια υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με έναν τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα ενός λίτρου συνολικής απόδοσης 125 PS ή 155 PS. Στην ST εκδοχή του, το Puma χρησιμοποιεί ένα τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ χωρητικότητας 1,5 λίτρων απόδοσης 200 PS. Mε την προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης όμως η ισχύς μπορεί να ξεπεράσει το φράγμα των 200 PS.

Τέλος, το νέο αγωνιστικό Ford Puma του πρωταθλήματος WRC για τη νέα σεζόν θα έχει ηλεκτρική υποβοήθηση και ίσως ο κατασκευαστής έχει σκοπό να μεταφέρει κάποια από την υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί στους αγώνες στο μοντέλο παραγωγής.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube