Ford Mustang: To 2023 η παρουσίαση της νέας γενιάς

Ford Mustang: To 2023 η παρουσίαση της νέας γενιάς

Η Ford δουλεύει ήδη επάνω στη νέα γενιά της Mustang και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματίσει το λανσάρισμά της για τον Μάρτιο του 2023.

Ford Mustang

H γενιά της Mustang με την κωδική ονομασία S550 βρίσκεται στην γκάμα της Ford από το 2015. Μιας και πλησιάζουμε σχεδόν τα επτά χρόνια από τη κυκλοφορία της, είναι φυσικό ο αντικαταστάτης της να βρίσκεται ήδη στα σκαριά. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Autoline, η νέα γενιά της Ford Mustang με κωδική ονομασία S650 θα μπει στην γραμμή παραγωγής τον Μάρτιο του 2023 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεσή της σε διάφορες αγορές. 

Ford Mustang

Επιπλέον, έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Ford να εξηλεκτρίζει για πρώτη φορά το θρυλικό pony car της και να το διαθέτει αργότερα στον κύκλο ζωής του και σε υβριδική έκδοση. Όμως, από ότι φαίνεται, ο εξηλεκτρισμός δεν θα είναι η μόνη πρωτιά της νέας γενιάς. Εικάζεται ότι η S650 θα εξοπλιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της και με τετρακίνηση. 

Η νέα Mustang θα βασιστεί σε μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο. Αρχικά, κάτω από το καπό της αναμένεται να συναντήσουμε τον γνωστό τετρακύλινδρο Ecoboost 2,3 λίτρων και όπως αρμόζει στην παράδοση, τον θηριώδη 5λιτρο V8, με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις να ακολουθούν. 

Ford Cayman

Φαίνεται ότι η νέα γενιά του pony car με το Μπλε Οβάλ, θα ξεφύγει από τα τετριμμένα και θα προσαρμοστεί στις νέες τάσεις της αγοράς προσφέροντας μια συνταγή αλλιώτικη από ότι μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. 

Τέλος, το Autoline διέρρευσε φήμες που θέλουν μια αμιγώς ηλεκτρική διθέσια Mustang να μπαίνει στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2028. Κάτι που σημαίνει πως η νέα γενιά του αμερικανικού μοντέλου ίσως να είναι η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ας μην ξεχνάμε ότι το όνομα Mustang κοσμεί πλέον και με μεγάλη επιτυχία ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά crossover της αγοράς, την Mach-E.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube