Ford και Red Bull ετοιμάζουν ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο!

Ford και Red Bull ετοιμάζουν ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο!

Η συνεργασία της Ford με τη Red Bull δε θα περιοριστεί αποκλειστικά στη Formula 1, αλλά όπως δήλωσε και ο ισχυρός άνδρας του Μπλε Οβάλ, θα επεκταθεί και στην παραγωγή ενός EV.

Το 2026, Ford και Red Bull, θα πορευτούν εις σάρκαν μία στους αγώνες τους παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Το deal ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών, με την αμερικανική φίρμα να εφοδιάζει με μηχανικά σύνολα τα μονοθέσια της Red Bull. Όπως όμως φημολογείται έντονα, η μεταξύ τους συνεργασία δε θα περιοριστεί στα «στεγανά» του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη.

Ο CEO της Ford, Jim Farley, ανέφερε σε συνέντευξη του ότι είναι πιθανό στο άμεσο μέλλον να παρουσιαστεί ένα στρατηγικά σημαντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τη Red Bull να βάζει την υπογραφή της στην αεροδυναμική εξέλιξη του! 

ford

Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Βρισκόμουν πρόσφατα σε μια σύσκεψη με τους συνεργάτες μου, με στόχο να δούμε πόσο έχει προχωρήσει το σημαντικό αυτό πρότζεκτ που εξελίσσουμε. Κάποια στιγμή, ρώτησα τον υπεύθυνο ανάπτυξης ποιος έχει αναλάβει την αεροδυναμική εξέλιξη, και μου απάντησε, η αγωνιστική ομάδα της Red Bull Racing»!

Περί τίνος ακριβώς πρόκειται, κανείς δε γνωρίζει. Είναι βέβαιο όμως πως για γίνουν αυτές οι δηλώσεις, το νερό έχει ήδη μπει στο αυλάκι και σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με 470+ ίππους που θα προορίζεται για μαζική παραγωγή, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για ένα πρωτότυπο όχημα που θα δίνει μια πρώτη γεύση από τις μελλοντικές σπορ προτάσεις της Ford… 

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως η αμερικανική φίρμα με τη Red Bull, φαίνεται πως τα έχουν βρει σε όλα και θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες πέραν της συνεργασίας τους στο μαγικό κόσμο της Formula 1. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube