Η Ford ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή της στην Formula 1

Η Ford ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή της στην Formula 1

Η δέσμευση της FIA και της Formula 1 στον τομέα της βιωσιμότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για την επιστροφή της Ford στην Formula 1 ύστερα από 20 και πλέον χρόνια.

Μετά από 20 και πλέον χρόνια, και καθώς η Formula 1 μεταβαίνει σε ένα νέο και πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον, ήρθε η ώρα για τη Ford να κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, το άθλημα στο οποίο κυριάρχησε στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70.

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, η οποία ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που συντέλεσε στο ξεκίνημα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Bill Ford, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. «Η Ford επιστρέφει στην κορυφή του σπορ φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες σκηνές στον κόσμο.» 

Η Formula 1 συνεχίζει να αυξάνει το κοινό της σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Επιπλέον, η FIA και η F1 έχουν δεσμευτεί στον τομέα της βιωσιμότητας με αυξημένη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με την υιοθέτηση βιώσιμων καυσίμων -κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για την επιστροφή της Ford στη Formula 1.

Ford Formula 1

Παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε το σπορ το 2004, η Ford παραμένει ο τρίτος πιο επιτυχημένος κατασκευαστής κινητήρων στην ιστορία της Formula 1 έχοντας κατακτήσει 10 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 13 Πρωταθλήματα Οδηγών.

«Τα σημερινά νέα ότι η Ford έρχεται στη Formula 1 από το 2026 είναι υπέροχα για το σπορ και είμαστε ενθουσιασμένοι που τη βλέπουμε να πλαισιώνει του απίστευτους συνεργάτες μας που βρίσκονται ήδη στη F1», δήλωσε ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1. 

«Η Ford είναι μια παγκόσμια μάρκα με απίστευτη κληρονομιά στους αγώνες και στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και βλέπει την τεράστια αξία που παρέχει η πλατφόρμα μας με πάνω από μισό δισεκατομμύριο θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευσή μας να επιτύχουμε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030 και να εισάγουμε βιώσιμα καύσιμα στα μονοθέσια της F1 από το 2026 είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για την απόφασή της Ford να μπει στη F1. Πιστεύουμε ότι το σπορ μας παρέχει τις ευκαιρίες και την απήχηση που δεν συναντά κανείς σε κανένα άλλο άθλημα, και ανυπομονούμε να δούμε το λογότυπο της Ford στις εμβληματικές πίστες της F1 από το 2026», συμπλήρωσε ο Stefano Domenicali.

Ford Formula 1

Ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε με τη σειρά του: «Υπάρχουν λίγοι κατασκευαστές που έχουν μια τόσο περίφημη ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως η Ford, οπότε το να την βλέπεις να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 είναι κάτι το εξαιρετικό. Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω την επιτυχία των κανονισμών για τις μονάδες ισχύος του 2026 που έχουν στο πυρήνα τους τη δέσμευση για βιωσιμότητα και θέαμα. Φυσικά το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σπορ στις ΗΠΑ είναι σημαντικό για τη συνεχή ανάπτυξη της κορυφαίας σε όλο τον κόσμο κατηγορίας αγώνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ford και η Formula 1 θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιστροφή της εταιρείας στις πίστες αργότερα μέσα στην ημέρα, άλλα όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η επιστροφή θα γίνει σε συνεργασία με την ομάδα Red Bull Racing, την οποία και θα προμηθεύει με κινητήρες από το 2026. 

Πηγή: Ford

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE