Ford: Ετοιμάζεται το Ευρωπαϊκό Ka

Ford: Ετοιμάζεται το Ευρωπαϊκό Ka

Το νέο μίνι μοντέλο συνεχίζει τις δοκιμές επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Η Ford ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπουτάρισμα του Ka Ευρωπαικών προδιαγραφών, που είναι προγραμματισμένο για το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ford Ευρώπης, Jim Farley, στο άμεσο μέλλον θα δοθούν στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία για το νέο μοντέλο, αλλά δεν ανέφερε το πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί. Το μόνο σίγουρο είπε είναι ότι «Η Ford σχεδιάζει να παραμείνει μέλος στην βασική κατηγορία οχημάτων της Ευρώπης».

Η παραγωγή της υπάρχουσας δεύτερης γενιάς γίνεται στην Πολωνία δίπλα στο αδελφό FIAT 500 και θα σταματήσει τον Απρίλιο. Το 3θυρο μοντέλο θα αντικατασταθεί από ένα 5θυρο που έχει εξελιχθεί στην Βραζιλία.

Οι άνθρωποι της Ford Ευρώπης κατανοούν ότι έχουν καθυστερήσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Ka, μιας και το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο ήδη στην Βραζιλία και την Ινδία. Η Βραζιλιάνικη έκδοση κυκλοφορεί από το 2014 σε 5θυρο και σεντάν, και ακολούθησε η Ινδική όπου ονομάζεται Figo.

Τέλος, δεν υπάρχει αναφορά για το που κατασκευάζεται το Ka Ευρωπαικών προδιαγραφών, αλλά εικάζεται ότι θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ινδίας, μαζί με το EcoSport Ευρωπαικών προδιαγραφών.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube