Νέο Ford Ka 2014 [video]

Νέο Ford Ka 2014 [video]

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πρωτότυπο Ford Ka δημοσιοποιήθηκαν ήδη online, ύστερα από την αποκάλυψή του στη Βραζιλία.

Οι ψίθυροι για αντικαταστάτη του Ford Ka ακούγονταν εδώ και καιρό, αλλά μόλις τον τελευταίο μήνα κυκλοφόρησαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Και όσοι επέμεναν ότι η Ford δεν θα εγκατέλειπε αυτή την κατηγορία δικαιώθηκαν. Προς επίρρωσή τους, η Ford αποκάλυψε μόλις χτες ένα πρωτότυπο στη Βραζιλία, πολύ κοντά στο αυτοκίνητο παραγωγής, που ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την επόμενη γενιά του Ka που θα λανσαριστεί μέσα στο 2014.

Όσον αφορά τον εξωτερικό του σχεδιασμό, το νέο Ka θα είναι ακριβώς όπως το φανταζόσαστε: Ένα συρρικνωμένο Fiesta, με τη συνήθη πια μάσκα αλά Aston Martin και τις τυπικές γραμμές του kinetic ντιζάιν της Ford. Το πρωτότυπο Ka δείχνει πολύ κοντά στο αυτοκίνητο παραγωγής, αν και τα φώτα μοιάζουν σαν να προέρχονται απευθείας από το πρωτότυπο Ford Escort.



Τεχνικές προδιαγραφές δεν δόθηκαν, αλλά ο βραζιλιάνικος Τύπος αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα φορά είτε ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ με 80 PS είτε 1.5 με 111 PS  όταν θα καίει αιθανόλη και 107 PS όταν θα καίει βενζίνη.

Ο προγραμματισμός του Ford Ka παραγωγής είναι να λανσαριστεί πρώτα στη βραζιλιάνικη αγορά, με τις αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως και της Ευρώπης, να ακολουθούν αργότερα.

[Πηγή novidadesautomotivas.blog.br μέσω indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube