Ford: Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό pick-up!

Ford: Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό pick-up!

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Ford F-150 Lightning.

Η Ford ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των pick-up της με ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το F-150 Lightning όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ford F-150 Lightning [video]

Πιο συγκεκριμένα, ο Mike Levine, Product Communications Manager της Ford για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, δημοσίευσε στο Twitter μια εικόνα που παρουσιάζει την σιλουέτα ενός pick-up βασισμένο σε ηλεκτρική πλατφόρμα, ως απάντηση σε ερώτηση του κοινού για το αν θα βγει ηλεκτρικό Maverick.

 

 

Δε γνωρίζουμε αν το μικρότερο ηλεκτρικό pick-up θα βασίζεται στο Maverick (αυτοφερόμενο πλαίσιο) ή στο Ranger (πλαίσιο τύπου σκάλας) ή αν θα είναι ένα διαφορετικό μοντέλο. Δε γνωρίζουμε επίσης αν προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ ή αν η Ford σκοπεύει να το φέρει και στην Ευρώπη. Ο Mike Levine πάντως έχει επιβεβαιώσει πως η εταιρεία ετοιμάζει ηλεκτρική έκδοση του Explorer αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ένα ηλεκτρικό Bronco.

Αν τελικά η Ford βγάλει ένα Maverick Lightning, τότε αυτό θα ανοίξει το δρόμο για αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Bronco Sport, Kuga ή ακόμα και Focus καθώς όλα τους μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να δούμε ένα αυθύπαρκτο μοντέλο, κάτι που θα δώσει στους σχεδιαστές την ελευθερία να εκμεταλλευτούν πλήρως τα πλεονεκτήματα μιας ηλεκτρικής πλατφόρμας στο κομμάτι των χώρων.

Όσο για την τιμή, δεδομένου ότι το F-150 Lightning ξεκινά στις ΗΠΑ από τα  $39.974 (€32.783), είναι σίγουρο πως το μικρότερο ηλεκτρικό pick-up θα είναι ακόμα πιο προσιτό.

[Πηγή: Twitter μέσω Insideevs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube