Επίσημο: Νέο Ford Maverick [video]

Επίσημο: Νέο Ford Maverick [video]

Το νέο κόμπακτ pick-up της Ford βασίζεται σε αυτοφερόμενο αμάξωμα και χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η Ford παρουσίασε σήμερα το νέο Maverick, ένα νέο κόμπακτ pick-up για την αγορά των ΗΠΑ με υβριδικό σύστημα κίνησης και αυτοφερόμενο αμάξωμα. Το pick-up είναι μικρότερο από τα Ranger και F-150, αλλά και πιο προσιτό καθώς η τιμή του στην αμερικανική αγορά ξεκινά από τα $19.995 (€16.412).

Το όνομα Maverick επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από το ομώνυμο C-SUV που κυκλοφόρησε μεταξύ 2000 και 2007, και παρόλο που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλου είδους μοντέλα στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε pick-up.

Το νέο Maverick βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Bronco Sport το οποίο με τη σειρά του είναι συγγενικό με το Kuga. Αυτό σημαίνει πως σε αντίθεση με το μεγαλύτερο Ranger που χρησιμοποιεί παραδοσιακό σασί τύπου σκάλας, το Maverick έχει αυτοφερόμενο αμάξωμα.

Ford Maverick

Το pick-up έχει μήκος 5.072 mm με πενταθέσια καμπίνα και καρότσα 1.371 mm (έως 1829 mm με ανοιχτή την πίσω πόρτα). Το Flexbed όπως ονομάζει την καρότσα η Ford έχει πολλαπλές δυνατότητες για τοποθέτηση χωρισμάτων, σημεία πρόσδεσης, πρίζες 110 Volt και 12 Volt καθώς και υποδοχές για βίδες έτσι ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να τη διαμορφώνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φώτα που ενώνονται με τη γρίλια, την οριζόντια γραμμή χαρακτήρα στο προφίλ, τους τονισμένους θόλους των τροχών, τις έντονες πτυχώσεις στην πίσω πόρτα που θυμίζει το F-150 και ένα γενικότερο budget χαρακτήρα.

Ford

Η πενταθέσια καμπίνα διακρίνεται για την ευρυχωρία της. Στο ταμπλό βρίσκουμε οθόνη αφής 8" με το infotainment Ford SYNC3 και όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας, δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα στις πόρτες, την κεντρική κονσόλα και κάτω από τα πίσω καθίσματα, θύρες USB και μια πρίζα 110 Volt.

Το Ford Maverick διατίθεται σε δύο εκδόσεις κινητήρα - είτε με υβριδικό κινητήρα 2,5 lt απόδοσης 191 PS και αυτόματο κιβώτιο CVT, είτε με τον EcoBoost 2,0 lt απόδοσης 250 PS και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το pick-up είναι κατά βάση προσθιοκίνητο όμως η ισχυρότερη έκδοση είναι διαθέσιμη και με προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με ελαστικά παντός εδάφους, διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης και επιπλέον λειτουργίες οδήγησης εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με την Ford, το υβριδικό Maverick έχει αυτονομία 805 km, ωφέλιμο φορτίο 680 kg και δυνατότητα ρυμούλκησης 907 kg, ενώ η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι και 1.814 kg.

Το Ford Maverick θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ όπου θα έρθει αντιμέτωπο με το Hyundai Santa Cruz. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για έλευσή του στην αγορά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube