FIAT 500: Κέρδισε το βραβείο Red Dot Award 2020

FIAT 500: Κέρδισε το βραβείο Red Dot Award 2020

Το ηλεκτρικό 500 της FIAT διακρίθηκε στην κατηγορία Design Concept.

Το ηλεκτρικό FIAT 500 τιμήθηκε με το βραβείο “Red Dot Award 2020” στην κατηγορία “Design Concept” όπως ανακοίνωσε η FCA.

Ο θεσμός Red Dot Award ξεκίνησε το 1955 και έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού. Το βραβείο απονεμήθηκε στο FIAT 500 από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από 21 διακεκριμένους σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του FIAT Centoventi Concept που είχε κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο FIAT 500 [video]

Όπως αναφέρει ο Klaus Busse, Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, «Στόχος μας με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 ήταν να δημιουργήσουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με ψυχή, του οποίου τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εκφράζουν την Ιταλική προσέγγιση στο στιλ και τονίζονται από τα χαρακτηριστικά του μάτια, δηλαδή τα φωτιστικά σώματα, αλλά και το εσωτερικό. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό προϊόν, μια δήλωση του Ιταλικού πνεύματος και της δημιουργικότητας της Fiat. Η κατάκτηση του “Red Dot Award” αποτελεί τεράστια τιμή για όλη την ομάδα που δούλεψε στο σχεδιασμό του νέου ηλεκτρικού 500».

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube