Fiat: Το 124 Spider πήγε Ντιτρόιτ

Fiat: Το 124 Spider πήγε Ντιτρόιτ

Βασικός κινητήρας για την Ευρώπη θα είναι ο 1.4 MultiAir Turbo με ιπποδύναμη 140 PS

Για πρώτη φορά το είδαμε στην έκθεση του Λος Άντζελες, από όπους και σας είχαμε παρουσιάσει και αποκλειστικά πολλές φωτογραφίες (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).
 
Τώρα ήρθε η σειρά του Ντιτρόιτ να ανακαλύψει το νέο Fiat 124 Spider, το αυτοκίνητο που φιλοφοξεί να αναβιώσει το θρύλο του αντίστοιχου μοντέλου που μεσουρανούσε από το 1967 έως το 1972 (Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά).
Βέβαια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ουδεμία σχέση έχει με το αρχέτυπο. Το σύγχρονο πισωκίνητο 124 Spider
βασίζεται στο νέο Mazda MX5 (διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή του). 
 
Ο κινητήρας που θα φοράει η ευρωπαϊκή έκδοση του 124 Spider –σε αντίθεση με την αμερικάνικη έκδοση – θα είναι ο 1.4 MultiAir Turbo με ιπποδύναμη 140 PS και ροπή 24,5 kgm. Έχει εξελιχθεί ειδικά για διαμήκη τοποθέτηση και έχει το ιντερκούλερ του τοποθετημένο μπροστά για τη μέγιστη ψύξη του συμπιεσμένου αέρα εισαγωγής.
 
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων, η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, και το διαφορικό ελεύθερο. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στη μείωση των θορύβων και κραδασμών, με –μεταξύ άλλων– ηχομονωτικό παρμπρίζ. Η υφασμάτινη σκεπή είναι μελετημένη για να την ανοίγει και να την κλείνει ο οδηγός με το ένα χέρι.
 
Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας έως και προσαρμοζόμενους προβολείς και κάμερα οπισθοπορείας. Μέσα υπάρχει οθόνη αφής 7 ιντσών για το ψηφιακό σύστημα πολυμέσων, συνδεσιμότητα Bluetooth, θερμαινόμενα καθίσματα και είσοδος/εκκίνηση χωρίς κλειδί. Ως έξτρα προσφέρεται ηχοσύστημα Bose με 9 ηχεία που περιλαμβάνουν δύο στα προσκέφαλα για υψηλή απόδοση ακόμα και με ανοιχτή την οροφή.
 
Το νέο Spider διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 124 Spider (Classica) και Lusso. Το χρωματολόγιο περιλαμβάνει 8 χρώματα: Rosso Passione (κόκκινο), Bianco Gelato (λευκό), Nero Vesuvio (μαύρο μεταλλικό), Grigio Argento (γκρι μεταλλικό), Grigio Moda (σκούρο γκρι μεταλλικό) Bronzo Magnetico (μπρούντζινο μεταλλικό), Azzurro Italia (μπλε μεταλλικό) και το τριπλής επίστρωσης λευκό Bianco Ghiaccio. (Δείτε ΕΔΩ τα τεχνικά του χαρακτηριστικά
 
Στην αμερικάνικη αγορά θα διατίθεται με το βενζινοκινητήρα MultiAir των 1,4 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ 160 ίππων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή με ένα αυτόματο επίσης 6 σχέσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube