Ferrari BR20: One-off κατά παραγγελία

Ferrari BR20: One-off κατά παραγγελία

Σήμερα αποκαλύφθηκε η Ferrari BR20, ένα μοναδικό διθέσιο σπόρτσκαρ με V12 πάνω σε σασί GTC4Lusso που σχεδιάστηκε κατά πώς ήθελε ένας πελάτης.

Ένα αρμονικό πάντρεμα δυναμικών χαρακτηριστικών, μοντέρνας και όμορφης εμφάνισης, και με αισθητικές αναφορές στις Ferrari της δεκαετίας του ’50 και του ’60. H μοναδική Ferrari BR20 που αποκαλύφθηκε σήμερα αποτελεί τη τελευταία προσθήκη στη σειρά «One-Off» του cavallino rampante. Και εντάσσεται στην πιο αποκλειστική ομάδα της γκάμας του Maranello: Μοναδικά, απόλυτα εξατομικευμένα αυτοκίνητα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός πελάτη και σχεδιασμένα ως μια σαφή έκφραση των δικών τους μοναδικών απαιτήσεων.

Η Ferrari BR20 είναι ένα διθέσιο κουπέ V12 που εξελίχτηκε πάνω στην πλατφόρμα της GTC4Lusso, η οποία ως προς τη φιλοσοφία και τη στιλιστική της προσέγγιση παραπέμπει με έξυπνο τρόπο στα υπέροχα κουπέ της φίρμας των δεκαετιών του ’50 και του ’60: Χωρίς την παραμικρή νότα νοσταλγίας. Αντίθετα, καταφέρνει να συνδυάζει τη διαχρονική κομψότητα με τον μυώδη σπορ χαρακτήρα, ενσωματώνοντας με αδιόρατο τρόπο τυπικά στιλιστικά θέματα από τα πιο εμβληματικά 12κύλινδρα μοντέλα της Ferrari, όπως η 410 SA και η 500 Superfast.

Ferrari BR20

Το πρόγραμμα Special Projects στοχεύει στη δημιουργία μοναδικών Ferrari (τα λεγόμενα «One-Off») που αφορούν αποκλειστικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη που γίνεται έτσι ο ιδιοκτήτης ενός μοναδικού μοντέλου. Κάθε πρότζεκτ προέρχεται από μια ιδέα που προτάθηκε από τον πελάτη και εξελίχτηκε από μια ομάδα σχεδιαστών του Styling Centre της Ferrari. Αφού καθοριστούν οι αναλογίες και οι φόρμες του αυτοκινήτου, παράγονται λεπτομερή blueprints και ένα πρόπλασμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του νέου One-Off.

Η όλη διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο περισσότερο από έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πελάτης συμμετέχει στενά στην αξιολόγηση των φάσεων σχεδιασμού και επαλήθευσης. Το αποτέλεσμα; Μια μοναδική Ferrari που έχει σχεδιαστεί με το ίδιο επίπεδο αριστείας που χαρακτηρίζει και κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής του Maranello. Και όπως καταλαβαίνετε, με τιμή αστρονομική…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube