Έξι μοναδικές McLaren 600LT Spider "Pikes Peak Collection"

Έξι μοναδικές McLaren 600LT Spider "Pikes Peak Collection"

Κατασκευάστηκαν από το τμήμα MSO για την αντιπροσωπεία McLaren Denver στο Colorado.

Η αντιπροσωπεία McLaren Denver στο Colorado έκανε μια ειδική παραγγελία έξι 600LT Spider "Pikes Peak Collection" τις οποίες επιμελήθηκε το τμήμα McLaren Special Operations (MSO), εμπνευσμένες από τη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak που βρίσκεται στην περιοχή.

McLaren

Τα μοντέλα ξεχωρίζουν από τις ιδιαίτερες αποχρώσεις Black Gold, White Gold, Nerello Red, Volcano Red, Aurora Blue και Midas Grey που συνδυάζονται με μαύρες και χρυσές ρίγες. Επιπλέον, και οι έξι 600LT φορούν πεντάκτινες ζάντες σε απόχρωση Satin Speedline Gold, αλλά και το πακέτο MSO Club Sport Pack που περιλαμβάνει λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τα ανθρακονημάτινα καθίσματα της McLaren Senna και απόχρωση Satin Gold στο άνω τμήμα του τιμονιού, τα paddles αλλαγής σχέσεων, τις ραφές και το χρυσό έμβλημα Pikes Peak που είναι ραμμένο στα προσκέφαλα. Τέλος, κάθε μοντέλο έχει μια αριθμημένη μεταλλική πλακέτα που δικαιολογεί το συλλεκτικό του χαρακτήρα.

McLaren

Μηχανικά, οι "Pikes Peak Collection" δεν έχουν κάποια διαφορά με τις υπόλοιπες 600LT Spider και χρησιμοποιούν τον γνωστό twin turbo κινητήρα 3,8 λίτρων που αποδίδει 600 PS και 620 Nm ροπής προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9", 0-200km/h σε 8,4'' και τελική ταχύτητα 324km/h (με κλειστή οροφή).

O Mike Ward, ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας δήλωσε: «Είναι σημαντικό για εμάς το ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο σαν την 600LT Spider, το οποίο είναι από μόνο του ιδιαίτερο με την ιστορία του ονόματος Longtail, και να το συνδέουμε με το Pikes Peak, έναν αγώνα με μεγάλη σημαντικότητα για τους κατοίκους του Colorado αλλά και την παγκόσμια κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έξι πολύ τυχεροί πελάτες μας θα γίνουν περήφανοι ιδιοκτήτες αυτών των φανταστικών McLaren 600LT Spider και ανυπομονούμε να τις δούμε στο δρόμο και την πίστα στο Colorado.»

Η McLaren Denver δεν ανακοίνωσε την τιμή των ειδικών εκδόσεων η οποία αναμένεται να είναι υψηλότερη από τα $256.500 (230.000 ευρώ) που κοστίζει η "απλή" 600LT Spider.

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube