Έτσι θα μοιάζει το νέο Škoda Fabia Combi

Έτσι θα μοιάζει το νέο Škoda Fabia Combi

Η πιο πρακτική έκδοση του Škoda Fabia θα κυκλοφορήσει το 2023.

Μπορεί η ολοκαίνουργια, τέτατρτη γενιά του Škoda Fabia να έκανε πρεμιέρα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ήδη έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που μας δείχνουν πως θα είναι η επερχόμενη έκδοση Combi του τσέχικου σουπερμίνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Škoda Fabia [video]

Όπως βλέπουμε από το ανεπίσημο rendering του καλλιτέχνη XTomi Design, το Fabia Combi μοιράζεται τα περισσότερα πάνελ αμαξώματος με το νέο Fabia, έχει όμως επιπλέον παράθυρο, μακρύτερο πίσω πρόβολο και ράγες οροφής, δημιουργώντας τις συνθήκες για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Όσο για τους κινητήρες, το μοντέλο θα χρησιμοποιεί τους 1.0 MPI (65 PS / 80 PS), 1.0 TSI (95 PS /110 PS) και 1.5 TSI (150 PS) από το αντίστοιχο χάτσμπακ, χωρίς ντίζελ στη γκάμα.

Την έλευση του πιο πρακτικού Fabia Combi έχει επιβεβαιώσει ο Thomas Schäfer, CEO της Škoda, από τον Δεκέμβριο του 2020: «Θα έχουμε ξανά μια έκδοση combi. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στο να προσφέρουμε προσιτά και πρακτικά οχήματα στις μικρότερες κατηγορίες».

Από το 2000 μέχρι και σήμερα, η Škoda έχει πουλήσει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια Fabia Combi, που αφορούν το 35% των συνολικών πωλήσεων του Fabia. Το νέο μοντέλο θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος των station wagon στην κατηγορία των σουπερμίνι μετά από την κατάργηση των Renault Clio Sport Tourer και SEAT Ibiza ST.

Η παραγωγή του Škoda Fabia Combi θα ξεκινήσει το 2023 στο εργοστάσιο Kvasiny, όπου κατασκευάζονται τα SUV της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube