Το επόμενο Škoda Fabia θα διατίθεται και σε έκδοση Combi

Το επόμενο Škoda Fabia θα διατίθεται και σε έκδοση Combi

Ο CEO της Škoda επιβεβαίωσε πως το Fabia θα συνεχίσει να διατίθεται και ως station wagon.

Πριν από λίγους μήνες, ο Thomas Schäfer ανακοίνωσε πως η τέταρτη γενιά του Škoda Fabia θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και σήμερα επιστρέφει με νέες δηλώσεις που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη έκδοση combi εκτός από το κλασικό πεντάθυρο hatchback.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Škoda δήλωσε: «Θα έχουμε ξανά μια έκδοση combi. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στο να προσφέρουμε προσιτά και πρακτικά οχήματα στις μικρότερες κατηγορίες.»

Το Škoda Fabia Combi ουσιαστικά θα παίζει μόνο του στην κατηγορία καθώς μετά από την κατάργηση των Renault Clio Sport Tourer και SEAT Ibiza ST, δεν υπάχουν σουπερμίνι που να διατίθενται πλέον σε εκδόσεις station wagon. Παράλληλα, η έκδοση Combi συνεχίζει μια παράδοση ετών για το Fabia που από την πρώτη γενιά του ήταν διαθέσιμο και με πιο πρακτικό μακρύτερο αμάξωμα. Από το 2000 μέχρι σήμερα, τα Fabia Combi έχουν πουλήσει συνολικά 1,6 εκατομμύρια μονάδες που αφορούν περίπου το 35% των συνολικών πωλήσεων του σουπερμίνι.

Η τέταρτη γενιά Škoda Fabia θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, την οποία γνωρίζουμε ήδη από τα VW Polo και T-Cross, SEAT Ibiza και Arona όπως και το πιο premium Audi A1, ενώ μια επιμηκυμένη έκδοσή της χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα Škoda Scala και Kamiq. Η νέα αρχιτεκτονική θα δώσει τη δυνατότητα στο σουπερμίνι να εξελιχθεί από πλευράς τεχνολογίας, γκάμας κινητήρων και εξωτερικής σχεδίασης, με έμφαση στους χώρους και την πρακτικότητα.

[Πηγή: Automotive News μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube