Έτσι θα είναι το νέο Škoda Kodiaq

Έτσι θα είναι το νέο Škoda Kodiaq

Εν αναμονή της επίσημης παρουσίασης του νέου Škoda Kodiaq, ο Τσέχος κατασκευαστής δημοσιεύει ορισμένα σχέδια της εξωτερικής σχεδίασης του μεγάλου οικογενειακού SUV.

Škoda Kodiaq

Η Škoda συνεχίζει τον μετασχηματισμό της προς μια 100% ηλεκτρική μάρκα έως το 2026, φροντίζοντας ταυτόχρονα την υφιστάμενη γκάμα της, εξ ου και το νέο Škoda Kodiaq.

Η πορεία της Škoda προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό περιλαμβάνει την υιοθέτηση μιας νέας οπτικής ταυτότητας. Τόσο για τον λογότυπο και τη σχεδίαση των αυτοκινήτων όσο και το συνολικό πρόσωπο της φίρμας -αντιπροσωπείες, διαφημιστικό υλικό, επικοινωνία κ.λπ. Αλλά κυρίως τον εξηλεκτρισμό της γκάμας που θα δει έξι νέα, αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα να έρχονται τα επόμενα τρία χρόνια. 

Το νέο Škoda Kodiaq θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Škoda Kodiaq

Ωστόσο και στο μεταξύ, οι Τσέχοι δεν ξεχνούν την τρέχουσα γκάμα τους και προσφέρουν μια ουσιαστική ενημέρωση στα μεγάλα μοντέλα τους, το Škoda Superb και το Škoda Kodiaq. Ως προοίμιο της επίσημης παρουσίασης του τελευταίου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες, στις 4 Οκτωβρίου, η Škoda αποκαλύπτει μερικά σχέδια του εξωτερικού σχεδιασμού του μεγάλου οικογενειακού SUV της.

Οι νέοι σχεδιαστικοί κώδικες της Škoda αποκαλύφθηκαν με το πρωτότυπο Škoda Vision 7S τον Αύγουστο του 2022 και σκιαγραφήθηκαν μέσα από μοντέλα νέων μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Λογικά, το νέο Škoda Kodiaq περιλαμβάνει ορισμένους από αυτούς τους κώδικες, με λείες αλλά ελαφρώς καμπύλες πλευρές, φανάρια δύο τμημάτων εμπρός που υιοθετούν τεχνολογία TOP LED Matrix δεύτερης γενιάς, μεγάλους τροχούς που καταλαμβάνουν τις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος και αναθεωρημένη φωτεινή υπογραφή στο πίσω μέρος.

Škoda Kodiaq

Το πιο σμιλεμένο καπό και οι πιο «τετράγωνα» κομμένοι θόλοι των τροχών αποπνέουν ιδιαίτερη ρώμη με την έντονη παρουσία τους στο νέο Škoda Kodiaq, με τις ζάντες να κυμαίνονται από 17 έως 20 ίντσες ανάλογα με τις εκδόσεις.

Τα σχέδια που δημοσίευσε η Škoda αποκαλύπτουν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Εκτός από τα πίσω φώτα σχήματος «C» με το μακρύτερο πάνω τμήμα, θα παρατηρήσουμε ότι το κάτω μέρος τους συνδέεται με μια κόκκινη λωρίδα που διατρέχει όλο το πλάτος του πίσω μέρους.

Βλέπουμε επίσης την επιθυμία της τσεχικής φίρμας να ανέβει σε κομψότητα ή/και σπορ χαρακτήρα με ένα πλαίσιο στο πάνω μέρος των πλαϊνών παραθύρων -στο χρώμα του αλουμινίου ή μαύρο-που καταλήγει σε ένα φαρδύ κατακόρυφο στοιχείο στο ύψος της πίσω κολόνας. Μια λεπτομέρεια που ελαφρώνει στο μάτι την κατασκευή, δίνοντας την εντύπωση πλωτής οροφής.

Škoda Kodiaq

Το νέο Škoda Kodiaq θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023. Οπότε και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για τις ημερομηνίες εμπορικού λανσαρίσματος και τις πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα. Ίσως και μια ακριβή ένδειξη τιμής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube