Νέο Škoda Superb 2024, τι απομένει στους Γερμανούς; [video]

Νέο Škoda Superb 2024, τι απομένει στους Γερμανούς; [video]

Το νέο Škoda Superb επιβεβαιώνει τις φιλοδοξίες των Τσέχων και έρχεται να ακουμπήσει τις καλύτερες γερμανικές αναφορές στην κατηγορία, ξεκινώντας από τα ξαδέλφια του στον Όμιλο Volkswagen.

Στην γκάμα του Τσέχου κατασκευαστή, το Škoda Superb ήταν πάντα το κορυφαίο μοντέλο της φίρμας, ευρύχωρο και γενναιόδωρο από πλευράς εξοπλισμού και ανέσεων. 

Για αυτήν τη νέα γενιά, η Škoda εκσυγχρονίζει σε βάθος την τεχνολογία και την αισθητική της θερμικής ναυαρχίδας της στην γκάμα. Ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γερμανία, στην Τσεχία, στην Πολωνία και σε πολύ μικρότερο βαθμό στην Ελλάδα, το Škoda Superb βρίσκεται ήδη στην τέταρτη γενιά του με αυξανόμενη εμπορική επιτυχία. 

Το Škoda Superb τέταρτης γενιάς θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο μέσα στο 2024 

Škoda Superb

Η πρώτη μοντέρνα έκδοση του Škoda Superb πουλήθηκε σε 137.000 μονάδες μεταξύ 2001 και 2008. Η δεύτερη γενιά λανσαρίστηκε στην αγορά από το 2008 έως το 2015. Ήταν η πρώτη που προσφέρθηκε σε στέισον, ονόματι Combi, και θα έθετε το ορόσημο των 618.000 μονάδων.

Η τρίτη γενιά, σε παραγωγή από το 2015, επέτρεψε στο Škoda Superb να ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων. Μάλιστα σε αυτή τη γενιά εμφανίστηκε το πρώτο PHEV του ονόματος, με το Superb iV. Με το σύνολο σε αυτές τις τρεις γενιές να έχει ξεπεράσει σήμερα τα 1.550.000 αυτοκίνητα.

Με αυτή την τέταρτη γενιά, η Škoda Auto αναβαθμίζει πλήρως την τεχνολογία και την εμφάνιση του κορυφαίου θερμικού μοντέλου της. Οι δυνητικοί αγοραστές του Škoda Superb 2024 θα μπορούν να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο χώρο, άνεση και ασφάλεια, σε ένα μοντέλο που θα διατίθεται τόσο σε μπερλίνα όσο και σε στέισον.

Škoda Superb

Ευρύτερη θα είναι και η γκάμα των κινητήρων: Τρεις βενζινοκινητήρες, δύο ντίζελ, για πρώτη φορά ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και ένα νέο plug-in hybrid με αυτονομία πάνω 100 km. Με την απόδοση των μοτέρ να εκτείνεται από τα 150 έως τα 265 άλογα και το κιβώτιο DSG να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις

Κατά τα ειωθότα του Τσέχου κατασκευαστή, έως και 28 λεπτομέρειες Simply Clever βοηθούν στην απλοποίηση της αλληλεπίδρασης οδηγού και επιβατών με το νέο Škoda Superb 2024.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του κορυφαίου θερμικού μοντέλου της Škoda θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο, στη γιορτή των 90 ετών του ονόματος Superb, και η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει μέσα στο 2024. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube