Έτσι επιταχύνει το νέο Renault Mégane RS [video]

Έτσι επιταχύνει το νέο Renault Mégane RS [video]

To νέο RS έχει βαριά κληρονομιά και δυνατούς ανταγωνιστές. Ας δούμε πώς ανταποκρίνεται στον τομέα των επιδόσεων.

Ο προκάτοχος του καινούργιου Renault gane RS είχε αφήσει εποχή με τις επιδόσεις και το κράτημά του. Βαριά λοιπόν η φανέλα που φοράει το νέο μοντέλο.

Πέρα απ’ αυτό, το νέο gane RS πρέπει να ανακτήσει και κάποιους παλιούς πελάτες που έχουν στο μεταξύ υποκύψει στο τραγούδι σειρήνων όπως το Honda Civic Type R ή και το Ford Focus RS.

Για να τα καταφέρει, πρέπει να έχει συγκρίσιμες επιδόσεις και βέβαια να ξαναπάρει από το Type R το ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητα στο Nurburgring (δείτε video).

Έχει τα φόντα; Θα δείξει. Όμως σίγουρα έχει ξεχωριστές προδιαγραφές, όπως το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control και το βελτιωμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Έχει και τον κινητήρα 1.8 τούρμπο της νέας Alpine A110, αλλά πιο δυνατό, με 280 PS και 39,8 kgm ροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H γένεση του νέο Renault Mégane RS [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alpine A110 

Η Renault λέει ότι το νέο Mégane RS κάνει το 0-100 km/h σε 5,8”. To γαλλικό L’ Argus θέλησε να το επιβεβαιώσει, μαγνητοσκοπώντας μια γρήγορη εκκίνηση σε ευθεία με ενεργοποιημένο στο σύστημα launch control.

Οι Γάλλοι συνάδελφοι λένε ότι το αυτοκίνητο ήταν ακόμη άστρωτο, με μόλις 500 km στο οδόμετρο, οπότε στρωμένο θα είναι ακόμα πιο γρήγορο. Πάντως, όπως θα δείτε στο video, ο δείκτης του ταχυμέτρου καλύπτει τον πρώτο τομέα του πολύ γρήγορα και μέσα σε ένα λεπτό έχει φτάσει τα 237 km/h. Με λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, το νέο Mégane RS υπολογίζουν να φτάνει τα 250 km/h.

[Πηγή: L’ Argus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube