Η γένεση του νέου Renault Mégane R.S. [video]

Η γένεση του νέου Renault Mégane R.S. [video]

Δείτε το βίντεο από την δημιουργία της έκδοσης R.S. του νέου Mégane και την δουλειά των εξειδικευμένων μηχανικών της Renault Sport πάνω σε αυτή.

Η Renault παρουσίασε πριν μερικούς μήνες το νέο Mégane R.S., την τρίτη και ισχυρότερη γενιά του γαλλικού hot hatch.

Σχεδιαστικά, η Renault Sport έχει τοποθετήσει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέο αεροδυναμικό κιτ, που περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ εμπνευσμένο από την F1 και νέο πίσω διαχύτη.

Το νέο γαλλικό GTi εφοδιάζεται με τον τούρμπο 4κύλινδρο 1.8 της συμμαχίας Renault Nissan που φοράει και το νέο Alpine A110, μόνο που για την περίσταση αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 rpm και 39,8 kgm ροπή. Ακόμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου έξι σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με έξι ταχύτητες και paddles στο τιμόνι.

Η νέα γενιά του μοντέλου προσφέρεται σε εκδόσεις Sport και Cup, ενώ προς τα τέλη του 2018 θα παρουσιαστεί και η έκδοση Trophy με ισχύ 300 ίππων.

Επιπλέον, το νέο Mégane R.S. εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL που σύμφωνα με την Renault αυξάνει την ευελιξία και την σταθερότητα σε καμπές υψηλών ταχυτήτων.

Τέλος, η ανάρτηση διαθέτει υδραυλικά bump stops για σωστή και αποδοτική λειτουργία σε κάθε είδους τερέν, ενώ το νέο ελεγχόμενο διαφορικό Torsen της έκδοσης Cup φροντίζει για το μοίρασμα της δύναμης στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube