Έτοιμη για λανσάρισμα η νέα Mercedes-AMG GLB

Έτοιμη για λανσάρισμα η νέα Mercedes-AMG GLB

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης θα δούμε τις εκδόσεις επιδόσεων του νέου compact SUV της Mercedes-AMG.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας Mercedes-AMG GLB θα πραγματοποιηθεί σε μερικές εβδομάδες στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η γερμανική φίρμα έχει εξελίξει δύο εκδόσεις επιδόσεων του νέου compact SUV, την 35 4MATIC και την 45 4MATIC. Η 35άρα έκδοση θα φέρει τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα της A 35 με τους 306 ίππους και η εμπορική της καριέρα θα ξεκινήσει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.

Mercedes-AMG GLB Wheel

Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν μειωμένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερης διαμέτρου διάτρητες δισκόπλακες με πολυπίστονες δαγκάνες, μεγαλύτερους τροχούς και δύο ή τέσσερις απολήξεις εξάτμισης για την 35άρα και την 45άρα αντίστοιχα.

Η κορυφαία έκδοση GLB 45 4MATIC+ θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 387 PS και με 421 PS. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 8G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+.

Επιλεκτικά, η δύναμη μπορεί να μεταφερθεί στους πίσω τροχούς χάρη στο πίσω διαφορικό με δύο πολύδισκους συμπλέκτες και το σύστημα κατανομής ροπής AMG Torque Control που διαθέτει και λειτουργία Drift Mode.

Mercedes-AMG GLB Rear view

Το εμπορικό λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης είναι προγραμματισμένο για τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube